Categorie├źn

Service

Overvallers woning Emmastraat werden mogelijk getipt

Overvallers woning Emmastraat werden mogelijk getipt
112

Overvallers woning Emmastraat werden mogelijk getipt

  • Redactie
  • 14-12-2022
  • 112
VLAARDINGEN - In de vroege ochtend van dinsdag 12 juli 2022 gingen meerdere overvallers met geweld een woning binnen aan de Emmastraat in Vlaardingen. Zodra de pas getrouwde bewoners wakker werden van het kabaal, kwamen ze in een nachtmerrie terecht. Dankzij camera’s bij en in de woning zijn er beelden van de daders. Die werden dinsdagavond getoond in 'Opsporing Verzocht'.

Vermoedelijk getipt
De overvallers trapten de voordeur in en bedreigden de slachtoffers met twee vuurwapens en een koevoet. Eén van de bewoners werd vastgebonden met tiewraps. De daders leken goed op de hoogte te zijn van wat in de woning te halen viel. Vermoedelijk zijn zij getipt en/of hebben ze op andere manieren hulp gehad van onbekenden. Heeft u daar informatie over, dan komt de politie heel graag met u in contact. Tot de buit behoorden onder meer designertassen, -brillen, -riemen en -horloges. Ook werden geld en sieraden meegenomen. 

Nog één verdachte gezocht
Drie verdachten zijn aangehouden, maar naar één man is de politie nog op zoek. Hij is degene die – met getrokken pistool – als eerste de woning binnendrong. Zijn drie vermoedelijke handlangers hebben tot nu toe niets over deze man willen verklaren. De nog gezochte overvaller heeft een donkere huidskleur en is ongeveer 1.80 meter lang. Tijdens de woningoverval droeg hij witte handschoenen en verder zwarte kleding.

Geef door wat u weet
  • Vanaf de Emmastraat lijken de vier daders te zijn gevlucht in de richting van de Hoflaan. Heeft u daarvan iets gezien of beschikt u mogelijk over camera- of dashcambeelden waar verdachten op kunnen staan? Neem alstublieft contact op met de politie.
  • Weet u wie de nog gezochte verdachte kan zijn en/of heeft u informatie over een mogelijk opdrachtgever ? Ook dan komt de politie graag met u in contact.
  • Waar kunnen de gestolen spullen zijn gebleven? Heeft u (een deel van) de buit te koop aangeboden gezien of herinnert u zich dat iemand er op of na 12 juli ineens over beschikte?
  • Weet of vermoedt u wie mogelijk de overvallers kan hebben getipt over wat bij de slachtoffers buit te maken viel? Meld het alstublieft. Dat kan natuurlijk ook anoniem.
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34