Categorieën

Service

Paardenwei in beeld als nieuwe zwembadlocatie

Paardenwei in beeld als nieuwe zwembadlocatie
Nieuws

Paardenwei in beeld als nieuwe zwembadlocatie

  • Redactie
  • 18-03-2024
  • Nieuws
Paardenwei in beeld als nieuwe zwembadlocatie

VLAARDINGEN - Er is een nieuwe locatie in beeld waar een nieuw Vlaardings zwembad zou kunnen komen. Niet de locatie van AV Fortuna en ook niet de locatie langs de Vaart zou de beste kansen bieden maar de paardenwei die dient als buitenverblijf van de paarden van Die Flardingha Ruiters. Deze locatie direct bij de entree van de Broekpolder heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van de eerder onderzochte locaties.

Het gebied is al eigendom van de gemeente Vlaardingen, het is in de gebiedsvisie van de Federatie Broekpolder al aangemerkt als Sportzone en misschien wel het belangrijkst, de paardenwei is anders dan de andere in de Broekpolder onderzochte locaties niet opgespoten met giftig havenslib. Daardoor kunnen veel kosten worden bespaard.

De Federatie Broekpolder is dan ook enthousiast over deze nieuwe optie. De bereikbaarheid van de locatie en ook de mogelijkheden om goede toegangs- en parkeervoorzieningen te realiseren zijn groot. De Federatie heeft al langer de wens om de centrale toegang tot de Broekpolder in de omgeving van de gemeentewerf te realiseren. Daarmee zou de Watersportweg ontlast kunnen worden. Op drukke zomerse dagen waren daar het afgelopen jaar regelmatig verkeersregelaars nodig. 

De plannen worden dinsdagavond besproken in de gemeenteraad. Voor er een definitief besluit valt, moet er nog wel wat water door de zee.