Categorie├źn

Service

Pim en Lisa weer succesvol bij EK zeilen

Pim en Lisa weer succesvol bij EK zeilen
Sport

Pim en Lisa weer succesvol bij EK zeilen

  • Redactie
  • 02-08-2019
  • Sport
Pim en Lisa weer succesvol bij EK zeilen
VLAARDINGEN/WORKUM- Hij heeft met zijn zus Lisa meer dan eens een wereldkampioenschap behaald bij het zeilen en werd door de wethouder vorig jaar nog gehuldigd met de Vlaardingse sportprijs . Momenteel werkt Vlaardinger Pim van Vugt aan zijn Olympische  droom en van tijd tot tijd bericht hij even hoe het gaat en waarmee hij bezig is. Afgelopen dagen was hij weer succesvol, en dit keer weer samen met zijn zus:

,,Ik heb weer een evenement met mijn zus gevaren. Deze keer niet in de RS500 klasse waar we twee keer het WK in gewonnen hebben, maar nu het Europees Kampioenschap Javelin. Het evenement was in Workum, Friesland (NL). Afgelopen weekend begon het en we hebben vier dagen wedstrijden gevaren. De boot waarin wij varen komt uit 1979 en is een tikkie ouder dan de boten waar we het tegenop namen. Het gewicht lag ook een stukje hoger dan alle andere, maar daar hebben we eigenlijk niet veel last van gehad, ze deed het eigenlijk wel goed.

Er zijn uiteindelijk 13 wedstrijden gevaren waarvan we er één wisten te winnen. We hebben veel verschillende omstandigheden gehad en uiteindelijk zijn we dus 5e geworden op het EK in de Javelin Klasse en eerste Nederlandse team. We zijn erg tevreden met het resultaat aangezien het een nieuwe klasse/boot voor ons is en we eigenlijk geen training in deze boot hebben gehad, wellicht een vervolg.’’

Meer weten over Pim en hoe het hem vergaat richting de Olympische Spelen? Kijk op www.pimvvugtsailing.nl