Categorieën

Service

Pitbull Poppe zet tanden in De Groote Lucht

Pitbull Poppe zet tanden in De Groote Lucht
Politiek

Pitbull Poppe zet tanden in De Groote Lucht

  • Redactie
  • 26-11-2023
  • Politiek
Pitbull Poppe zet tanden in De Groote Lucht

VLAARDINGEN – In 1992 stond hij mede aan de wieg van het protest tegen de aanleg van een vuilstort in Vlaardingen. Met de aanplant van het Volksbos, zo’n 17.000 bomen, voorkwam hij dat met de actiegroep Groeiend Verzet. Remi Poppe is inmiddels ‘aardig op leeftijd, 85 jaar, maar nog steeds een vastberaden milieuactivist. Poppe verzet zich nu met Groeiend Verzet tegen de aanleg van een nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) op de plek waar nu nog de wijk Mrija ligt en waar tot in 2026 Oekraïners opgevangen worden. Daarna is het de bedoeling dat de Groote Lucht van de ene kant naar de andere kant van de dijk gaat.

Remi Poppe voert actie met onder meer voormalig huisarts Harry de Vries, de dominees Hugo Habekotté en Jan de Geus en Frederieke Verheijen. Afgelopen maanden werd er een petitie opgestart waaronder bijna duizend handtekeningen werden gezet, schreef Groeiend Verzet diverse brieven maar besliste de gemeenteraad toch anders: die ging akkoord met de nieuwbouw van de AWZI in de raadsvergadering van 12 oktober dit jaar.

‘Allerminst een gelopen race’, zo redeneert echter Groeiend Verzet, en frontman Remi Poppe stuurde afgelopen week weer een brief naar het college van burgemeester en wethouders, en naar de gemeenteraad. Daarin is op het besluit forse kritiek geformuleerd die al eerder naar voren gebracht werd en die eigenlijk keer op keer herhaald wordt. Dat maakt die kritiek niet minder valide, maar het college zal ongetwijfeld redeneren dat ‘dat station’ al gepasseerd is.

Groeiend verzet kondigt aan in bezwaar te zullen gaan tegen een wijziging van het Bestemmingsplan, nodig om straks de afvalwaterzuivering te kunnen bouwen. En als dat niet helpt zullen er ongetwijfeld nog een handvol andere opties overblijven. Remi Poppe laat voorlopig niet los waar hij zijn tanden in heeft gezet.