Categorie├źn

Service

Provincie zet streep door subsidie Argos Mobiel

Provincie zet streep door subsidie Argos Mobiel
Politiek

Provincie zet streep door subsidie Argos Mobiel

  • Redactie
  • 19-02-2020
  • Politiek
Provincie zet streep door subsidie Argos Mobiel
VLAARDINGEN – Eind januari trok de gemeenteraad nog €50.000 subsidie uit voor Argos Mobiel. De vervoersvoorziening is vooral bedoeld voor ouderen, en relatief goedkoop omdat minder draagkrachtige Vlaardingers er dan gebruik van kunnen maken. Omdat de gemeente de Begroting niet rond had schoof echter de Provincie aan en Vlaardingen werd onder verscherpt toezicht gesteld en elke uitgave of afwijking van de Begroting moet daarbij door de Provincie goedgekeurd moet worden. Vandaag werd bekend dat de subsidie voor Argos Mobiel niet goedgekeurd werd door die Provincie. En dat betekent dat het voortbestaan van de vervoersservice onzeker is.

Het pleidooi voor de subsidie in de raad van Vlaardingen kwam mede van Desiree de Jong van het AOV, waar traditioneel de doelgroep  ouderen ‘bediend’ wordt. ‘Maar wel triest dat we hiervoor nog geen structurele oplossing hebben gerealiseerd’, aldus De Jong.

De VVD was tegen, zoals de liberalen ook de vorige keer tegen het overeind houden met gemeentelijke steun van deze vervoersvoorziening. Wie vervoer nodig had moest dit maar via een vervoerspas voor de regiotaxi regelen. Dat de regiotaxi een heel ander serviceniveau heeft, vaak meerdere adressen langs in één rit, en je er niet direct gebruik van kan maken moet je maar voor lief nemen, aldus de liberalen in de raad.?

Vorig jaar werd er door de raad al over subsidie gestemd, en was de bijdrage €100.000 voor een heel jaar. Dat loopt per 1 februari af, maar voor weer een heel jaar subsidie vaststellen mag niet bij incidentele subsidies. Daarom werd er een periode afgesproken tot augustus en een (voorlopig) lager bedrag. Maar ook die kwam er dus niet door bij de Provincie. Die was er niet van overtuigd dat het afschaffen van de subsidie betekent dat linksom of rechtsom de gemeente op termijn toch duurder uit is.  

Argos Mobiel ontvangt niet alleen uit Vlaardingen subsidie maar bijvoorbeeld ook uit Schiedam. Daarnaast betalen passagiers nog steeds een eigen bijdrage en weet de vervoersservice ook nog een grote zorgorganisatie achter zich. Of dat allemaal genoeg is om tenminste het eind van het jaar te halen is niet zeker. Argos Zorggroep zelf heeft gezegd de service nog wel even op weg te houden, maar de subsidie vanuit Vlaardingen is eigenlijk wel hard nodig voor het voortbestaan.

 

 

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →