Categorieën

Service

Raadslid wil af van salarisverhoging

Raadslid wil af van salarisverhoging
Politiek

Raadslid wil af van salarisverhoging

  • Redactie
  • 08-06-2020
  • Politiek
Raadslid wil af van salarisverhoging
VLAARDINGEN – De directeur van Stroomopwaarts moet een salarisverhoging uit 2017 inleveren. Dat vindt althans raadslid Tim Thiel van de Fractie Boers. Daarbij vindt Thiel dat directeur Curfs ook haar nevenfuncties op moet geven.

Thiel is onlangs nog op zijn vingers getikt omdat hij regelmatig directeur Curfs via social media aanvalt en ook beschuldigd heeft van Stalinistisch gedrag. Als er echter zaken niet goed gaan bij Stroomopwaarts dan moeten de verantwoordelijk wethouders van Maassluis, Schiedam en Vlaardingen hierop aangesproken worden en niet de ambtenaren, waarvan Curfs er immers één is. Dat zijn nu eenmaal de afspraken maar daar bleek Thiel zich niet aan te houden. Onder druk van een stevig gesprek met de burgemeester heeft hij inmiddels zijn excuus gemaakt. Kort hierop verstuurde Thiel echter wel weer een brief aan de media over het salaris van directeur Curfs. Het raadslid van de Fractie Boers verantwoord zijn gedrag tot nu toe met de boosheid die hij voelt over de door hem benoemde misstanden binnen de organisatie. Een onderzoeksrapport over Stroomopwaarts zal binnenkort besproken worden in de gemeenteraad, maar daar wachtte hij niet op.

Verantwoordelijk wethouder in Vlaardingen is Bart de Leede. De Leede heeft eerder verklaard dat met een organisatie zo groot als Stroomopwaarts, 1500 medewerkers die zich inzetten voor 5000 cliënten met een uitkering in drie steden, het bijzonder zou zijn als er geen klachten zouden komen’’. De Leede voegde hieraan toe dat hij altijd bereid is om hierover te praten met Thiel: ‘Mijn deur staat altijd open’, aldus De Leede.

Overigens kan de raad niet stemmen over het salaris van individuele ambtenaren. De salarissen en inschaling van functies worden vastgesteld door de gezamenlijke gemeenten en dat gebeurt via een gemeenschappelijk besluit. Daarover wordt vooraf in elke gemeente wel weer de raad gevraagd in te stemmen en dat is destijds ook gebeurd. De raad ging overigens ook al formeel akkoord met de nevenfuncties van de directeur van Stroomopwaarts. Tenslotte gaat Curfs zelf niet over haar salaris, en afzien van een salarisverhoging kan ook al niet als die conform de cao is.