Categorie├źn

Service

Samen sterk tegen kinderarmoede!

Samen sterk tegen kinderarmoede!
Nieuws

Samen sterk tegen kinderarmoede!

  • Redactie
  • 06-11-2019
  • Nieuws
Samen sterk tegen kinderarmoede!
VLAARDINGEN - Dankzij een financiële bijdrage van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. kan Stichting Babyspullen 100 babystartpakketten verstrekken aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Deze ouders zijn niet in staat om te voorzien in de basisbehoeften van hun kindje. Ze hebben onvoldoende geld voor voldoende kleertjes, een kruik of een warme deken. ‘Duizenden kinderen in Nederland groeien op in armoede. Stichting Babyspullen is van mening dat elk kind recht heeft op een goede start’, vertelt Marielle Bakema van het team regiocoördinatie Zuid-Holland. ‘Wij zijn heel blij met de steun van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.. Samen staan we immers sterk in de strijd tegen kinderarmoede!’. De samenwerking is een pilot, waarbij de resultaten aan het einde van de looptijd zullen worden geëvalueerd.

Samen werken aan goede start
Stichting Babyspullen verstrekt met een team van meer dan 250 enthousiaste vrijwilligers in samenwerking met een netwerk van partners gratis babystartpakketten aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Deze pakketten worden samengesteld uit gebruikte en nieuwe babyspullen en worden verspreid via hulpverleningsinstanties. Landelijk werkt de stichting met meer dan 800 organisaties samen, waaronder Voedselbanken, jeugdzorg, kraamorganisaties, verloskundigen, het Leger des Heils etc. Zo weet de stichting zeker dat de pakketten terechtkomen op de plaatsen waar ze het hardst nodig zijn. In 2018 zijn meer dan 5.000 pakketten door het hele land verspreid. Ideaalbeeld van Stichting Babyspullen is dat iedere baby, ongeacht de financiële situatie van de ouders, voorzien is in de basisbehoeften en zo een goede start in het leven kan maken.

Meer weten?
Op www.stichtingbabyspullen.nl is uitgebreide informatie te vinden over de stichting. Hulpverleningsinstanties en (aanstaande) ouders lezen er hoe ze een pakket kunnen aanvragen, maar er is ook allerhande informatie te vinden over hoe men het werk van de stichting kan ondersteunen, bijvoorbeeld financieel, door middel van babyspullen of praktisch als vrijwilliger.

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Schiedamseweg 53, Vlaardingen

Meer over Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. →