Categorieën

Service

Scoutcentrum wordt voedselbos

Scoutcentrum wordt voedselbos
Nieuws

Scoutcentrum wordt voedselbos

  • Redactie
  • 28-03-2023
  • Nieuws
Scoutcentrum wordt voedselbos

Het groen zal uiteraard nog moeten groeien maar dit is zo'n

Scouting heeft de herplanting van het Scoutcentrum voltooid, er is een voedselbos van gemaakt. Door de behoefte van de natuur als uitgangspunt te nemen is er een terreinindeling gemaakt en beplant, die bijna het hele jaar door een breed voedselaanbod geeft voor vlinders, bijen, vogels en kleine zoogdieren. Er zijn nu 161 bomen en ruim 2.500 struiken en hagen geplant, samen zorgen ze ervoor dat het heel aantrekkelijk wordt voor dieren om er te leven. Niet alleen voor voedsel, maar ook om er te nestelen en eitjes te leggen. Onder de kappen van de gebouwen, waren er vorig jaar al broedende zwaluwen en er is ook zat plek voor de vleermuizen, die jagen boven de Vlaardingse vaart in de avondschemering.

Dat je ook dingen kunt eten van bomen en struiken is een nieuwe ervaring voor kinderen, meestal blijf je er af omdat pappa en mamma het ook niet weten. Alleen de supermarkt levert eten toch? Juist daarom heeft scouting een lange en brede strook geplant met bomen en struiken die eetbare vruchten dragen. Er staan wilde appelbomen, perenbomen, enkele pruimenboom en struiken met bessen. Er zijn bij elk gebouw ook grote bomen geplant, zoals tamme kastanjes en walnoten. Deze grote bomen langs de vaart nemen dadelijk ook het gezicht weg op de gebouwen en ze geven in het najaar heel wat lekkers om op te eten.

Er zijn plekken op het terrein extra aantrekkelijk zijn gemaakt voor vlinders. In het bijzonder rond de parkeerplaats is het heel zonnig en windstil en samen met de vlindervriendelijke beplanting die er is neergezet, hoopt scouting hier een vlinderparadijs te krijgen. Als je langs de houtwal naar de vaart loopt kun je er dan volop van genieten.