Categorieën

Service

Scouts zetten zich in voor Oekraïne

Scouts zetten zich in voor Oekraïne
Nieuws

Scouts zetten zich in voor Oekraïne

  • Redactie
  • 04-12-2022
  • Nieuws
Scouts zetten zich in voor Oekraïne
VLAARDINGEN - De Vlaardingse Scouts en Zeekadetten, zijn begonnen met het inzamelen van hulpgoederen voor de zwaar getroffen bevolking in Oekraine. Stichting Spoetnik al jaren actief voor de minder bedeelden in Oekraïne zorgt voor het transport en distributie. Het gaat nu met name om winterhulpgoederen voor de bevolking. Zoals jullie weten wordt het er heel erg koud en zitten grote gebieden zonder stroom, gas en water. Veel mensen hebben nu ook geen huis meer. De mensen in de Oekraine zitten in een echte survivalsituatie en hebben dringend hulp nodig om te overleven.

De hulpgoederen kunt u zaterdag 10 december inleveren bij alle scoutingvestigingen alsook bij de Zeekadetten aan de Westhavenplaats. Mocht dat niet schikken , dan kan dat ook tijdens de openingsuren bij stichting Spoetnik gevestigd in de oude sporthal nabij de lijndraaier. Het gaat nu vooral om noodhulp in de vorm van makkelijk te bereiden calorierijk voedsel, warme kleding/slaapzakken en persoonlijke verzorging. Voedsel moet nog minimaal wel drie maanden goed zijn: Ingeblikt voedsel (groenten, vlees, vis, fruit) Potten groente, fruit Soep (blik, zakken of poeder), bouillon, bouillonblokjes, vermicelli,zakken pastagerechten of (bekers) noodles (kant en klaar, alleen water toevoegen) Bloem Pasta, rijst, noodles Pastasaus, tomatenblokjes, tomatensaus Aardappelpuree (gedroogd) Kruidenn en zout Pindakaas Flessen / flesjes water Instant / oplos koffie Thee Cacao Aanmaaklimonade, limonadestroop Lang houdbare melk of melkpoeder Crackers, knackerbrod energie-/muesli repen, koek(jes), bisquit, liga Havermout, brinta, griesmeel Smeerkaas Appelmoes Fruithapje Knijpzakjes Voor de kleintjes: Potjes babyvoeding Baby opvolgmelk Baby zuigelingenvoeding Appelmoes Fruithapjes knijpzakjes Dierenvoeding: Hondenvoeding Kattenvoeding.

Overige: warme (thermo)kleding slaapzakken kaarsen zaklampen batterijen dynamolampen solarlampen powerbanks Medicijnen Medische hulpmiddelen Persoonlijke verzorging spullen Speciaal zijn wij opzoek naar een generator minimaal 2000 watt lopend op diesel of benzine. Wij hopen allemaal dat zoveel mensen de komende maanden de bevolking in de Oekraine willen steunen. Voor ons is survival een training met een warm huis om weer bij te komen, voor de bevolking onder oorlogsgeweld is het overleven,