Categorie├źn

Service

Slechte dag voor kersverse kampioenen

Slechte dag voor kersverse kampioenen
Sport

Slechte dag voor kersverse kampioenen

  • Redactie
  • 03-05-2023
  • Sport
Slechte dag voor kersverse kampioenen
VLAARDINGEN - De wintercompetitie is voorbij en nu het weer wat beter wordt kan er weer buitengespeeld worden door de jeu-de-boules club Vlaardingen. Er worden door de verenigingen vele toernooien georganiseerd, sommige waaraan alleen leden van een vereniging kunnen deelnemen, maar ook zijn er toernooien waaraan niet leden kunnen deelnemen; de zogenaamde promotietoernooien.

Ook de NJBB (Nederlandse Jeu de Boule Bond) organiseert in de zomermaanden een competitie genaamd de ZaMi oftewel de Zaterdagmiddag competitie. JBCVlaardingen doet daar elk jaar aan mee en dit jaar met vier teams. In de ZaMi competitie speel je in een team van vier personen, allen van dezelfde vereniging. Er worden in totaal 6 partijen tegen dezelfde tegenstander gespeeld, een tête à tête (één tegen één) en een triplette (drie tegen drie), vervolgens twee doubletten (twee tegen twee) en tenslotte weer  een tête á tête en een triplette.

Het eerste team, uitkomend in de tweede klasse B speelde afgelopen weekend in Lekkerkerk tegen Waddinxveen, een team met goede spelers. Als we naar de teams kijken waarbij de Vlaardingers zijn ingedeeld zal het geen gemakkelijk seizoen worden, maar ze gingen vol goede moed op weg naar Lekkerkerk.

Team 1 bestaat dit jaar uit Maarten Hoogendoorn, Corry Hoogendoorn, Bert Boogaard en Bas de Koningh, de huidige tête á tête kampioen van JBC Vlaardingen.

De eerste triplet en tête á tête gingen beide verloren, op dat moment wisten ze het zeker: het zal dit jaar niet gemakkelijk worden. Aangezien de Vlaardingers in de volgende partijen ook weinig in te brengen hadden verloren ze de gehele wedstrijd met 6-0. Nu kan je natuurlijk zeggen dat ze pech hebben gehad of de tegenstander had geluk, maar als je met deze cijfers de wedstrijd verlaat kom je tegen deze tegenstander wat te kort; er werd terecht verloren, 6-0 is wel wat veel dus dat moet beter.

Eén ding hadden de spelers wel mee, want het was schitterend weer, dus werd er toch wel een beetje genoten. De doelstelling blijft hetzelfde, hun stinkende best doen, meer kunnen ze niet doen en dan kijken voor het vervolg, dat is de volgende wedstrijd op 13 Mei in Den Haag tegen Gouda 2.

De overige teams van JBCVlaardingen deden het een stuk beter, zij wonnen allen hun wedstrijd.

Op 20 mei spelen alle teams van de ZaMi  in Vlaardingen. Het wordt dan een drukke dag want er zijn dan 42 teams aanwezig. De wedstrijden beginnen om 12:00 uur ’s middags. Als je eens wilt zien hoe zo’n groot evenement er uit ziet en hoe goed er wordt  gebouled kom dan gerust langs, de locatie van de JBCVlaardingen is Watersportweg 7, in de Broekpolder.