Categorieën

Service

Stadsbelangen maakt lijst en programma bekend

Stadsbelangen maakt lijst en programma bekend
Politiek

Stadsbelangen maakt lijst en programma bekend

  • Redactie
  • 17-01-2022
  • Politiek
Stadsbelangen maakt lijst en programma bekend
VLAARDINGEN - Het nieuwe bestuur van StadsBelangen Vlaardingen (SBV) heeft het vernieuwde verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadverkiezingen van 16 maart op bekendgemaakt. ,,We zijn er klaar voor om een vliegende start te maken bij de komende gemeenteraadverkiezingen en een geweldig resultaat te behalen waarmee we Vlaardingen weer op de kaart kunnen zetten'', zegt Vera Kalf-Müller, lijsttrekker van de partij.

Stadsbelangen wil dat Vlaardingers voorrang krijgen bij de verdeling van woningen door beter gebruik maken van de mogelijkheden die de wet biedt en wil eigenaren verplichten zelf het huis te bewonen en op die manier het commercieel gebruik van woningen tegengaan. Als het aan Stadsbelangen ligt, krijgen vluchtelingen niet langer automatisch voorrang op de woningmarkt. Stadsbelangen wil voor hen specifieke woonunits creëren. Stadsbelangen wil daarnaast beter onderzoek naar de mogelijkheden voor nieuwbouw en daarbij niet bij voorbaat al locaties uitsluiten.

De partij gaat inzetten op het opzetten en behouden van nieuwe opleidingen voor jongeren in de technische beroepen, ICT, Food en zorg, met baangarantie na afronding van de opleiding.

Nieuwe kandidatenlijst
,,Ik ben bijzonder trots op de kandidatenlijst die we nu kunnen presenteren'', aldus voorzitter Jorn van der Bie. ,,We hebben een aantal zeer betrokken en gemotiveerde kandidaat-raadsleden die zich voor de partij willen inzetten. Een heel divers gezelschap met zowel mensen met ervaring in het bedrijfsleven als mensen die op verschillende manieren maatschappelijk actief zijn. Het moet echt anders in Vlaardingen en samen met deze mensen kunnen we het verschil maken, daar ben ik van overtuigd.''

Op de kandidatenlijst van StadsBelangen Vlaardingen staan de volgende Vlaardingers:
1. Vera Kalf
2: Jorn van der Bie
3: Caroline van Heijst
4: Hans Brederode
5. Bob van Rutten
6: Roos Verkouter
7. Richard van Dooremalen
8. Ard Assenberg