Categorieën

Service

Stormen Dudley en Eunice in aantocht

Stormen Dudley en Eunice in aantocht
Nieuws

Stormen Dudley en Eunice in aantocht

  • Redactie
  • 15-02-2022
  • Nieuws
Stormen Dudley en Eunice in aantocht
VLAARDINGEN - Het is de stilte voor de storm... letterlijk! Of meervoud eigenlijk: stormen. Eind deze week gaan stormen Dudley (donderdag) en Eunice (vrijdag) huishouden in Nederland. Na storm Corrie die twee weken geleden al voor veel schade zorgde, krijgen we nu dus al nummer twee en drie om de oren.

In de loop van woensdag begint de wind al aan te wakkeren, het is slechts het voorspel van wat ons donderdag en vrijdag te wachten staat. Dudley lijkt vooral in Noord Holland en het Waddengebied voor problemen te gaan zorgen maar een dag later zal Eunice ook onze regio flink raken. Zeer zware windstoten tot 120 km per uur lijken nu al zeker. Sommige weermodellen gaan zelfs een flinke stap verder en tonen windstoten tot zelfs boven de 150 km/uur. Het KNMI zal zeker Code Geel en waarschijnlijk een Code Oranje afkondigen. 

Eunice valt precies samen met het springtij, de toch al hoge waterstanden kunnen door de storm nog verder worden opgestuwd. U kunt het Vlaardingse scenario dus wel uittekenen.