Categorie├źn

Service

Vaak moe? Een osteopaat helpt!

Vaak moe? Een osteopaat helpt!
Gezond

Vaak moe? Een osteopaat helpt!

  • Advertorial
  • 18-08-2016
  • Gezond
Vaak moe? Een osteopaat helpt!
VLAARDINGEN – Ons lichaam is net een fabriek. Een fabriek die ons voorziet van de nodige energie om de dag zonder problemen door te komen. Het voedsel dat wij nuttigen is de grond- en brandstof voor deze fabriek. Om voldoende energie uit het voedsel te verkrijgen is het dus belangrijk dat het lichaam zijn werk goed kan doen. Het gebit en de maag zullen het voedsel zo klein mogelijk maken, de dunne darm zal de voedselbrij verder afbreken en opnemen en de lever zal de afgebroken voedingsstoffen omzetten naar lichaamseigen bouw- en voedingsstoffen en verdelen over de cellen in ons lichaam. Vervolgens wordt alles wat niet gebruikt kan worden via de nieren en dikke darm afgevoerd. Je kunt hieruit afleiden dat energie, of fitheid, aanwezig is als het lichaam goed werkt.

Regelmatig geven patiënten aan de gehele dag moe te zijn. Maar even vaak kan men de vermoeidheid verklaren. Men heeft een drukke tijd achter de rug, heeft last van seizoenswisselingen of men maakt, vaak tot laat in de avond, gebruik van een tablet, de pc, een smartphone en de televisie waardoor onze hersenen geprikkeld worden en wij slechter kunnen slapen. Nu zou je kunnen veronderstellen dat de vermoeidheid verdwijnt indien wij het gebruik van deze apparaten verminderen en de drukte van alledag omzeilen. Maar wat nu als de vermoeidheid aanwezig blijft?

In mijn praktijk zie ik vaak dat de oorzaak van vermoeidheid zich in de verminderde beweeglijkheid van de organen bevindt. Hierdoor blijven afvalstoffen in het lichaam circuleren en worden bouw-, en voedingsstoffen niet optimaal over het lichaam verdeeld. Door de oorzaak van de vermoeidheid te behandelen, blijkt regelmatig dat men zich na een aantal behandelingen fitter en energieker voelt en makkelijker de dag doorkomt. Ben je zelf regelmatig moe? Kun je wel wat energie gebruiken? Wil je weten wat osteopathie voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Ivo-Praktijk voor Osteopathie.

IVO - Praktijk voor Osteopathie
Hendrik Casimirstraat 151
3136 BD Vlaardingen
Tel: 06 - 190 79 434
[email protected]
www.ivo-osteopathie.nl

Ivo - Praktijk voor osteopathie

Stoomloggerweg 8, Vlaardingen

Meer over Ivo - Praktijk voor osteopathie →