Categorieën

Service

Vandaag: snuffelmarkt en VlaarDingen doen

Vandaag: snuffelmarkt en VlaarDingen doen
Uit

Vandaag: snuffelmarkt en VlaarDingen doen

  • Redactie
  • 19-05-2024
  • Uit

VLAARDINGEN - De rubriek Agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar [email protected] U vindt de rubriek agenda altijd op de voorpagina.

Snuffelmarkt

Wat we onder de aandacht willen brengen is een snuffelmarkt op het Veerplein, die er iedere eerste en derde zondag is. Daar staan vandaag vanaf 12.00 uur kramen waar je nog weleens bijzondere spulletjes op de kop kan tikken. En uit ervaring weten we dat afdingen ook een optie is. U spaart in ieder geval parkeergeld uit vandaag want parkeren is op zondag gratis op straat. Het is vandaag verder geen koopzondag, maar de supermarkten zijn eigenlijk altijd wel open.

Vesper in de Bethelkerk

In de Vlaardingse Bethelkerk (Verkadesingel) is er zondag 19 mei om 17.00 uur een maandelijkse Vesper: muziek, stiltes en een korte bezinning. Dit seizoen verdiepen ze zich in het boek Job. Voor kerkmensen en zeker ook voor niet-kerkmensen een mooi uurtje om even tot rust te komen in de hectiek van alledag. De Vespercantorij laat van zich horen in een prachtige akoestiek maar er is ook samenzang. De toegang is gratis. Inloop vanaf 16.30 uur.

Powervrouwen van Vlaardingen

De Vlaardingse geschiedenis wordt vaak gekenmerkt als het verhaal van hardwerkende mannen in de visserij. Vrouwen zijn in de geschiedenis van deze stad nagenoeg onzichtbaar. Toch hebben veel vrouwen wel degelijk hun stempel gedrukt op de Vlaardingse samenleving. En dat doen ze nu nog steeds.Museum Vlaardingen vindt het daarom hoog tijd om de Vlaardingse vrouwen uit de schaduw van de geschiedenis te halen en presenteert de tentoonstelling Powervrouwen van Vlaardingen. Via de thema’s visserij, ondernemen, zorg, kunst, politiek, wetenschap en sport geven we een zo compleet mogelijk beeld van de uiteenlopende activiteiten van Vlaardingse vrouwen.

Het Museum Vlaardingen is vandaag open vanaf 12.00 uur

Iets anders de komende tijd?

Je kunt natuurlijk ook gewoon rustig aandoen en je misschien al een beetje verheugen op allerlei activiteiten en voorstellingen die binnenkort plaatsvinden. Zo speelt Toneelvereniging Varia op 28 en 29 juni het stuk In de Vlaamsche Pot in KADE 40. Je kaarten kun je hier bestellen.

Liefhebbers van Fleetwood Mac komen aan hun trekken in de Stadsgehoorzaal op vrijdag 24 mei bij de voorstelling The Cosmic Carnival met Fleetwood Mac- The Incredible Story. Je leest er hier alles over en kaarten bestel je via www.stadsgehoorzaal.nl 

In de Kroepoekfabriek is er tenslotte de komende tijd ook genoeg te zien en te horen, en je kunt er op donderdag 23 mei zelf nog eens aan meedoen bij de tranquillity jamsessies 

Kortom, vervelen is geen optie!

Vandaag wordt het verder een graad of 22 en vanmiddag is er kans op pittige buien.