Categorieën

Service

Vlaardinger dwong 16-jarig meisje in prostitutie

Vlaardinger dwong 16-jarig meisje in prostitutie
112

Vlaardinger dwong 16-jarig meisje in prostitutie

  • Redactie
  • 05-03-2015
  • 112
Vlaardinger dwong 16-jarig meisje in prostitutie

VLAARDINGEN - De politie heeft maandag 2 maart drie mannen (20, 23 en 26) aangehouden. Ze worden ervan verdacht een zestienjarig meisje in de prostitutie te hebben gebracht. De zaak kwam vorig jaar aan het rollen toen één van de drie gewetenswroeging kreeg en melding maakte bij de politie. De verdachten, afkomstig uit Vlaardingen, Rotterdam, en één zonder vaste woon- of verblijfplaats, boden het meisje aan via advertenties op sekssites. Het slachtoffer had seks met de klanten in een kelderbox. De gebeurtenissen speelden zich af in mei 2014.

Na de melding achterhaalde de politie het meisje. Zij deed aangifte van mensenhandel. In het daarop volgende onderzoek werden door de politie twaalf klanten, in de leeftijd van 20 tot 65 jaar en afkomstig uit verschillende plaatsen in het land, achterhaald. Alle opgespoorde klanten zijn aangehouden en na verhoor heengezonden. De officier van justitie die het onderzoek leidde zal de mannen op een speciale zitting brengen. Hen wordt het plegen van ontucht met een minderjarige prostituee ten last gelegd. Een datum voor de zitting is nog niet bekend.

Naast het feit dat het meisje minderjarig was, had ze ook zichtbare verwondingen, zoals blauwe plekken. Dit vormde voor de mannen geen belemmering om toch seks met haar te hebben. Twee van de drie verdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft ze voor veertien dagen in bewaring gesteld.