Categorieën

Service

Vlaardings-Maassluisse Denise schrijft kinderboek: Robin Rups!

Vlaardings-Maassluisse Denise schrijft kinderboek: Robin Rups!
Onderwijs

Vlaardings-Maassluisse Denise schrijft kinderboek: Robin Rups!

  • Redactie
  • 18-06-2024
  • Onderwijs
Vlaardings-Maassluisse Denise schrijft kinderboek: Robin Rups!

VLAARDINGEN - Dankzij haar pedagogische achtergrond weet Denise van Deursen (geboren in Vlaardingen maar sinds vier jaar wonend in Maassluis) als geen ander hoe belangrijk is dat een kind zichzelf mag zijn. Deze belangrijke boodschap heeft zij dan ook verwerkt in haar boek Robin Rups. Met haar verhaal stipt ze belangrijke onderwerpen als (zelf)waardering, vertrouwen, opzoek gaan naar jezelf, je mooie kwaliteiten, jezelf (mogen) zijn en in jezelf durven te geloven aan.

Daarnaast maken kinderen direct kennis met de kleuren en met de verschillende insecten in onze natuur. Ouders en verzorgers kunnen het verhaal gebruiken om over gevoelens in gesprek te gaan met kinderen. De kleurrijke illustraties van Bernadette Goudart-Dijk maken het verhaal helemaal af. Dit leerzame prentenboek met een belangrijke boodschap voor jong en oud, wordt vanaf vrijdag 21 juni uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Robin Rups is op zoek naar zichzelf. Hij vergelijkt zichzelf met zijn vrienden maar komt er gaandeweg achter dat je goed bent zoals je bent. Je hoeft niets aan jezelf te veranderen om je bijzonder te voelen. Jezelf zijn, dat is het mooiste dat je kunt worden. Ga jij mee met Robin Rups op deze bijzondere reis?

Denise

Denise van Deursen (1986) heeft twintig jaar pedagogische ervaring met name in de kinderopvang branche. Daarnaast is zij een trotse moeder. Het voelt voor haar als een missie om kinderen, ouders, opvoeders en professionals te verrijken met haar pedagogische achtergrond en het mooie van de wereld. Beide zijn verwerkt in haar eerste prentenboek van Robin Rups. Van jongs af aan is Denise al gek op boeken, dat haar eigen prentenboek nu uitkomt is een droom die werkelijkheid wordt. Denise hoopt dat elk kind mag opgroeien tot mooi individu: blij, tevreden en gelukkig zijn met zichzelf, net als Robin Rups!

Bernadette Goudart-Dijk is enorm creatief. In haar illustraties stopt ze altijd een stukje van haarzelf. Het illustreren van een boek is voor haar een droom die uitkomt. Haar boodschap voor eenieder die dromen heeft: droom groot, zie jezelf en geniet. Volg jouw droom, met heel je hart.