Categorieën

Service

Vlaardingse binnenstad bruist vandaag!

Vlaardingse binnenstad bruist vandaag!
Winkelen

Vlaardingse binnenstad bruist vandaag!

  • Redactie
  • 18-05-2023
  • Winkelen
Vlaardingse binnenstad bruist vandaag!

Fotografie: Annet van den Bosch

VLAARDINGEN –  Het was druk en het swingde dat het een lieve lust was met de band Chicago Funk, gisteren aan de Westhavenkade bij de Visbank. De avondmarkt aan dezelfde Westhavenkade daarentegen was weer wat teleurstellend; een kwart van de kramen was onbezet en het struinen erlangs ging over een kort stuk, tussen Dayer en Vossenstraat. Tijd voor een herkansing dus, in het centrum van de binnenstad.

Vandaag, op Hemelvaartsdag, vind je langs de Westhavenkade, op de Markt en in de Fransenstraat weer marktkramen en terrassen. Veel winkels in de binnenstad zijn voor deze feestelijke dag van 12.00 tot 17.00 uur geopend en rond de Grote kerk is er een Lentemarkt en kramen met lokale producten, lentebloeiers, handgemaakte kunst, ambachten, sieraden en andere leuke dingen die passen bij het lenteseizoen. Kijk verder ook eens bij het thema “Beleef de Gouden Eeuw” in de Fransenstraat, Waalstraat, Kuiperstraat en Peperstraat.

Van 13.00 tot 20.00 uur is er bij de terrassen aan de Westhavenkade weer het muziekprogramma Vlaardingen Live met vanaf 13.00 uur de Big Fun band: Klassieke en moderne bigbandmuziek van hoog niveau. Vanaf 16.00 uur is er Latino BM Royale met Latin-Caribbean vibes & grooves.