Categorieën

Service

Vlaardingse blikvanger

Vlaardingse blikvanger
Nieuws

Vlaardingse blikvanger

  • Redactie
  • 09-05-2024
  • Nieuws
Vlaardingse blikvanger

VLAARDINGEN - Op maandag 29 april nam wethouder Ivana Somers het eerste Vlaardingse blikrek in gebruik; een rek op de prullenbak voor blikjes en flesjes. Dat is niet alleen makkelijk weggooien, maar ook handiger voor statiegeldverzamelaars, zo is de redenering van de gemeente Vlaardingen.

Eén van de blikrekken is bevestigd aan een prullenbak vlak voor metrostation Vlaardingen Centrum. In de eerste twee weken hebben we er eigenlijk niets in zien hangen, maar het op zich mooi gestileerde rekje met haring in grijs uitgevoerd, is dan ook niet erg opvallend. En de prullenbak zit ook niet 'in de loop'. En tenslotte, wie gaat er met een supermarkt vlakbij, omlopen om in een niet echt zichtbaar rekje een blikje te stoppen? Da’s niet echt makkelijker weggooien.

Het idee voor de rekken kwam uit de gemeenteraad, via een motie van de VVD, GroenLinks, CU/SGP en ONS Vlaardingen. Dit jaar is er €50.000 voor uitgetrokken, maar wie meet nou precies of het doet wat het moet doen: minder zwerfafval en wat extra geld voor wie weinig ‘te makken’ heeft? Vandaag reden we er nog eens langs om een blik te werpen. Dat bleek iemand voor ons ook al te hebben gedaan, maar dan ernaast.