Categorieën

Service

Weer geen islamitische basisschool in Vlaardingen

Weer geen islamitische basisschool in Vlaardingen
Onderwijs

Weer geen islamitische basisschool in Vlaardingen

  • Redactie
  • 16-04-2019
  • Onderwijs
Weer geen islamitische basisschool in Vlaardingen
VLAARDINGEN - Opnieuw belandt een aanvraag voor het oprichten van een islamitische basisschool in Vlaardingen in de prullenbak. De aanvraag wordt niet verder in behandeling genomen omdat de Stichting Islamitisch College (SIC) heeft verzuimd op tijd een prognose van het aantal leerlingen te overhandigen. 

De SIC heeft al twee islamitische basisscholen in Schiedam: El Furkan en Ababil. Het is de zesde keer dat de Stichting een aanvraag deed voor een islamitische basisschool in de haringstad.

De eerste poging was in 2003. Deze aanvraag werd afgewezen omdat de stichting niet aannemelijk kon maken dat er voldoende leerlingen zouden zijn. Een tweede poging in 2011 strandde op het ontbreken van de benodigde gegevens. De derde poging in 2012 strandde opnieuw op het criterium van het aantal te verwachten leerlingen en ook poging vier in 2017 sneuvelde om die reden. De vijfde poging in 2018 werd afgewezen omdat de SIC niet aannemelijk kon maken dat er ten opzichte van het jaar ervoor iets was veranderd.

Nu dus poging zes. Ook bij het huidige verzoek ontbrak dus weer een prognose van het aantal leerlingen. De SIC had tot 1 april om een dergelijke prognose alsnog naar de gemeente te sturen. Nu dat niet is gebeurd, wordt de aanvraag verder ook niet in behandeling genomen.