Categorieën

Service

Wethouder sport mee met Vlaardingen 750 gymles

Wethouder sport mee met Vlaardingen 750 gymles
Onderwijs

Wethouder sport mee met Vlaardingen 750 gymles

  • Redactie
  • 25-05-2023
  • Onderwijs
Wethouder sport mee met Vlaardingen 750 gymles
VLAARDINGEN - Deze week krijgen alle kinderen die les krijgen van #TeamViB een VLD 750 gymles aangeboden. Tijdens de gymles van groep 7/8 van het Johannes Calvijn was wethouder sport Arnoud Proos aanwezig. Als beginspel werd er Superman tikkertje gespeeld, waarbij de kinderen de vlag als cape droegen. Hierna werd het spel Vlaggenroof in twee teams gespeeld waarbij de welbekende Vlaardingen 750 vlaggen werden verstopt. De leerlingen moesten proberen de vlag van het andere team te vinden, maar zodra zij het gebied van de tegenstanders binnen drongen, konden zij een leven verliezen. Ieder kind had twee levens in de vorm van lintjes. Zodra je lintje was afgepakt door de bewakers, moest je 30 seconden het strijdveld verlaten. 

Certificaat
Als bewijs van deelname aan de VLD 750 gymles, kregen alle kinderen een VLD750 certificaat. Hier is ook op te vinden wat je de komende maanden voor leuke gratis sportactiviteiten kunt doen. 

Bewegingsonderwijs van #TeamViB
De medewerkers van ViB verzorgen het hele jaar door gymlessen op veel verschillende scholen in alle wijken in Vlaardingen. Zij zijn bevoegde, deskundige en energieke vakleerkrachten Bewegingsonderwijs. 

De gymdocenten van #TeamViB zorgen ervoor dat ze alle bewegingsvaardigheden aanbieden, die in de jongere jaren van het kind nodig zijn om zich motorisch te ontwikkelen. Jongeren onderwijzen ze juist in de regels en tactiek van sporten. Vooral de sporten die in Vlaardingen worden aangeboden, komen aan bod. 

Vlaardingen 750 jaar
Het jubileum biedt een uitgelezen kans om via  sport, cultuur, kunst, erfgoed en andere maatschappelijke initiatieven de Vlaardingers actief met elkaar in contact te brengen en samen te werken aan een mooie stad. Het jaar 2023 staat in het teken van Vlaardingen Doen! Samen Dingen Bedenken, Mooie Dingen Maken, Toffe Dingen Beleven, Lekkere Dingen Proeven…  als het maar gaat om daden en om doen, en natuurlijk om dromen uit laten komen!