Categorieën

Service

Zaterdag gaat de bezem door Vlaardingen. Doet u mee?

Zaterdag gaat de bezem door Vlaardingen. Doet u mee?
Nieuws

Zaterdag gaat de bezem door Vlaardingen. Doet u mee?

  • Redactie
  • 20-03-2024
  • Nieuws
Zaterdag gaat de bezem door Vlaardingen. Doet u mee?

VLAARDINGEN - Twee keer per jaar organiseert burgerinitiatief 'Vlaardingenschoon - Cleanup Day' een grote en gezellige actiedag om het zwerfvuil in onze stad te verminderen. Iedere editie doen er meer Vlaardingers mee. De actie valt altijd samen met de Landelijke Opschoondag in maart en World Cleanup Day in september.

Op zaterdag 23 maart 2024 is er vanaf 10.00 uur de gelegenheid om vanaf 12 startpunten verspreid door de wijken deel te namen aan de actie. Het benodigde materiaal wordt bij het startpunt verstrekt. We beginnen altijd iets ervoor met een kopje koffie of thee en een koekje. Doet u ook mee? Kijk op de website van www.Vlaardingenschoon.nl waar u zich ook kunt aanmelden.

Op zaterdag 16 september 2023 vond de 5e Vlaardingenschoon - Cleanup Day actie plaats. Op deze World Cleanup Day werd door 190 landen zwerfvuil geraapt. In Vlaardingen waren maar liefst 12 startpunten, verspreid over diverse wijken. Honderden Vlaardingers zijn op stap gegaan om met elkaar Vlaardingen mooier en schoner te maken. In totaal werd 1.900 kilo aan zwerfafval opgeruimd, 400 kilo meer dan bij de actie in maart 2023. Als de samenstelling van het afval niet veel anders is, betekent dat er of meer afval lag dan de vorige keer (en we dus ook meer hebben opgehaald), of dat er niet meer afval lag maar dat we een beter resultaat hebben gescoord omdat er bijvoorbeeld meer mensen meededen met opruimen en het dus echt schoner is geworden. Laten we hopen dat dat laatste het geval was. Dank aan al die Vlaardingers die zich weer zo fantastisch hebben ingezet.