Categorie├źn

Service

Zeilduo Pim en Lisa van Vugt verrast met Flip Vethaaktrofee

Zeilduo Pim en Lisa van Vugt verrast met Flip Vethaaktrofee
Sport

Zeilduo Pim en Lisa van Vugt verrast met Flip Vethaaktrofee

  • Redactie
  • 09-02-2019
  • Sport
Zeilduo Pim en Lisa van Vugt verrast met Flip Vethaaktrofee
VLAARDINGEN - Wethouder Bart Bikkers verraste vandaag het Vlaardingse zeilduo Pim en Lisa van Vugt met de Flip Vethaaktrofee. Deze sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers is dit jaar vier keer uitgereikt. Sportkampioenen Pim en Lisa vormden het sluitstuk. Zij kregen de Flip Vethaaktrofee in de categorie Topsport.

Het duo van broer en zus werd in 2018 wereldkampioen zeilen in de RS500 klasse in Weymouth in Groot-Brittannië. In de categorie Topsport gaat het om de meeste prestaties en het hoogst haalbare resultaat.

Pim en Lisa werden verrast, terwijl zij thuis in Vlaardingen waren. Zij kregen de trofee een kleine week later dan de andere sportkampioenen. De reden is dat Pim over heel de wereld aan zeilwedstrijden meedoet en pas net weer in Nederland was, na deelname aan de Miami Hempel World Cup Series. Pim en Lisa doen zondag 10 februari samen mee aan de Grevelingen Cup 5, waarna Pim weer snel vertrekt naar Portugal om mee te doen aan de Vilamoura Portugal Grand Prix

Eerder deze week ging de eer naar Ben Hoogwerf, voetbalhoofdtrainer bij DVO’32 in de categorie Sociaal-maatschappelijke sportprestatie, naar het onderwaterhockeyteam De Pukbijters van de Zwemvereniging Vlaardingen-Schiedam en de Vlaardingse Reddingsbrigade (ZVVS/VRB) in de categorie Breedtesport en naar MMA-vechtsporter Costello van Steenis in de categorie Buitenlandse prestatie.


Sportieve dromen najagen

Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. De gemeente zet sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter. Het is voor het tweede jaar dat de Flip Vethaaktrofee is uitgereikt.


Over Flip Vethaak

Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst.