Categorieën

Service

Zomerlezen met de vakantiebieb

Zomerlezen met de vakantiebieb
Uit

Zomerlezen met de vakantiebieb

  • Redactie
  • 02-07-2014
  • Uit
Zomerlezen met de vakantiebieb

VLAARDINGEN - Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, kunnen maar liefst een a twee AVI%u2010niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk. Lezen kan ook heel goed digitaal met de VakantieBieb%u2010app van de Bibliotheek. 

Vanaf 1 juli staat de VakantieBieb voor iedereen online: www.vakantiebieb.nl Lid of geen lid: iedereen kan gratis genieten van een collectie ebooks. Voor volwassenen heeft de VakantieBieb e-books (thrillers, romans e.d), tijdschriften, reis- en taalgidsen. Voor kinderen is er een divers aanbod met grappige en avontuurlijke en spannende boeken. Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen de e-books in een aangepast lettertype lezen. De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone. De boeken van je keuze komen in je eigen boekenkast te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internet-verbinding meer nodig. Ideaal dus voor de vakantie. 

Zomerlezen: gratis verlengen
Onder dit motto biedt de Bibliotheek Vlaardingen voor de lezers van ‘gewone’ boeken, tijdschriften en luisterboeken in de vakantieperiode ook een extraatje. Leden met een klein of standaardabonnement kunnen gratis hun materialen verlengen. Dit kan via de website, aan de balie of telefonisch.

Buurtzorg Vlaardingen Oost

Binnensingel 45, Vlaardingen

Meer over Buurtzorg Vlaardingen Oost →