Categorieën

Service

Zomerrondleidingen Arij Pleijsier in Museum Vlaardingen

Zomerrondleidingen Arij Pleijsier in Museum Vlaardingen
Uit

Zomerrondleidingen Arij Pleijsier in Museum Vlaardingen

  • Redactie
  • 16-07-2021
  • Uit
Zomerrondleidingen Arij Pleijsier in Museum Vlaardingen
VLAARDINGEN - De zomervakantie staat weer voor de deur. Veel mensen kiezen voor een vakantie in eigen land. Kom vooral langs bij Museum Vlaardingen, er is genoeg te zien en te doen, voor jong en oud.

De tentoonstelling Arij Pleijsier. De terugkeer van een Vlaardings schildertalent is het bezoeken meer dan waard. De allereerste overzichtstentoonstelling van het werk van deze Vlaardingse marineschilder volgt de kunstenaar van zijn jeugd, tot aan zijn successen in de Amsterdamse kunstwereld. Hoe slaagt een jongen uit Vlaardingen - zonder kunstenaarsopleiding - erin om op te klimmen tot een geliefd kunstschilder in zijn tijd? En waarom lijkt Pleijsier nu vergeten, terwijl zijn werk in binnen- en buitenlandse musea te vinden is? 

Om antwoord te krijgen op deze en andere vragen over Arij Pleijsier, biedt het museum speciale instaprondleidingen aan. Met een deskundige gids bezoek je de tentoonstelling en geniet je van de prachtigste zeegezichten, storm- en schipbreuktaferelen, kustgezichten, nachttaferelen en afbeeldingen van historische en ceremoniële gebeurtenissen. Ontdek zelf waarom Pleijsier het podium verdient, dat Museum Vlaardingen hem met deze tentoonstelling (terug)geeft.

De eerste instaprondleiding is op zaterdag 25 juli om 14.00 uur. De kosten bedragen € 1,50 per persoon, exclusief de toegang tot het museum. Iedereen kan aansluiten, graag wel vooraf reserveren via [email protected]. Op 22 augustus en 19 september zijn de volgende instaprondleidingen gepland.

Naast deze rondleidingen organiseert Museum Vlaardingen de hele zomer vrolijke en interessante activiteiten voor jong en oud. Natuurlijk is ook de tentoonstelling Bassie & Adriaan. Een schat aan herinneringen nog steeds te bezoeken. Rondom deze tentoonstelling zijn er de komende weken heel veel leuke activiteiten, zoals circusworkshops, knutselmiddagen en rondleidingen langs alle beroemde opnamelocaties in de stad. Ook is het op verschillende dagen in de zomermaanden mogelijk om op de foto te gaan met de Bassie & Adriaan caravan of Rancho. Hou voor alle activiteiten, data en aanmelden de website www.museumvlaardingen.nl en de Facebookpagina van het museum in de gaten.

Niemand hoeft zich deze zomer te vervelen. We zien je graag in Museum Vlaardingen!

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →