Categorieën

Service

Burgemeesters bestormen politiebureau

Burgemeesters bestormen politiebureau
Nieuws

Burgemeesters bestormen politiebureau

  • Redactie
  • 21-11-2015
  • Nieuws
Burgemeesters bestormen politiebureau
VLAARDINGEN – Met een stormram hebben de burgemeesters van Vlaardingen en Maassluis, Bert Blase en Edo Haan, vanochtend officieel het volledig gerenoveerde politiebureau aan de Delftseveerweg geopend. Ze beukten daarbij een deur in die voor de gelegenheid was opgezet, dus het nieuwe gebouw liep daarbij geen echte schade op. Kort tevoren was hen de stormram overhandigd door twee agenten die ermee van het dak kwamen abseilen. Spectaculair dus, evenals het saluut dat een laag overvliegende politiehelikopter bracht bij de ceremonie.

Oud-burgemeester van Vlaardingen Tjerk Bruinsma, nu eerste burger in de gemeente Krimpenerwaard, was ook aanwezig en hij herkende het interieur van het bureau niet meer terug: van veelal kleine van elkaar gescheiden ruimtes is er door de architect en politie toegewerkt naar een open geheel waar verschillende onderdelen nu makkelijker met elkaar kunnen samenwerken.

Het gerenoveerde politiebureau is vandaag van 13-16 uur open voor wie er zelf vrijwillig een blik wil werpen. Voor wie dat niet vrijwillig wil doen zijn er nieuwe arrestantencellen gereed.