Vlaardinger stikt bijna in levende vis

03-01-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN – Wat voor de een traditie is, wekt bij een ander minstens fronsende wenkbrauwen op. Zo had een groep vrienden in Vlaardingen de traditie jaarlijks een aquarium leeg te drinken op verjaardagen, inclusief de daarin zwemmende vissen. Dat werd één van hen een keer bijna fataal.

Bij één van de verjaardagen kostten de goudvissen geen moeite, maar een in het aquarium zwemmende pantsermeerval was ‘net een brug te ver’. Het betreffende visje dat gevaar signaleerde zette de stekels van zijn vinnen uit waarop het vast kwam te zitten in de keel van de 28 jarige Vlaardinger. Alle pogingen om het visje door te duwen hadden daarop geen effect en de man werd steeds benauwder.

In het Erasmus Medisch Centrum werd via een operatie de vis uiteindelijk verwijderd, waarna de man nog een behoorlijke tijd vanwege een ernstige infectie moest herstellen op de intensive care.

De restanten van de vis werden, na toestemming van de Vlaardinger, meegenomen door een tweetal medewerkers van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam, waar het inmiddels tentoongesteld wordt.