Alzheimer Café over dementie en zelf gekozen levenseinde

06-11-2018 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Vanavond vindt in de Brasserie van het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel weer het maandelijkse Alzheimer Café Vlaardingen plaats. Dit keer met als thema “Dementie en het zelfgekozen  levenseinde”.

Euthanasie is onder strikte voorwaarden in Nederland mogelijk. In het geval dat er dementie speelt bij de persoon, die om het levenseinde vraagt, komen er echter complicerende factoren om de hoek. Kan iemand met dementie bijvoorbeeld de vraag om euthanasie nog stellen? Een zwaar thema, dat wij zeker niet in de taboesfeer willen laten liggen. Op een gegeven moment kan dementie leiden tot een uitzichtloos en ondragelijk lijden voor de betrokkene zelf.  Hoe en wanneer maak je dit bespreekbaar, en met wie bespreek je dit?

Spreker van deze avond is huisarts Leon Barendregt uit Maassluis. Hij beantwoordt vragen op basis van zijn eigen ervaringen en kennis over dit onderwerp.Ook deze keer kunt u als bezoeker van het Alzheimer Café uw eigen vragen stellen over dit onderwerp of andere zaken aangaande dementie.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar professionals en andere belangstellenden zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Voor het Alzheimer Café bent u van harte welkom in de Brasserie van het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen. Om 19.30u start het programma en dit duurt tot 21.00u. Om 19.00u gaan de deuren al open. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date