App informeert sneller over vervuiling

23-09-2015 Gezond Redactie

VLAARDINGEN / ROTTERDAM - Vandaag lanceert staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) de vernieuwde app Mijn Luchtkwaliteit. Met deze nieuwe, gratis app kan iedereen zien hoe hoog de concentraties ozon, stikstofdioxide en fijn stof nu en in de komende dagen, in hun buurt zijn.

,,Deze nieuwe app geeft iedereen de mogelijkheid vooraf of op de dag zelf te controleren hoe de luchtkwaliteit is bij hem of haar in de buurt. Met name voor mensen met een longziekte is die informatie van levensbelang’’, aldus staatssecretaris Mansveld.

De luchtkwaliteitsapp vervangt de oude ‘luchtmeetnetapp’ die informatie gaf over de gemeten en verwachte fijnstof-, stikstofdioxide en ozonwaarden bij de verschillende luchtmeetstations verspreid in het land. De nieuwe app geeft daarnaast ook informatie over de luchtkwaliteit en een handelingsadvies op buurtniveau aan de hand van een door de RIVM en GGD ontwikkelde luchtkwaliteitsindex.

Naast de app kunnen burgers uit de regio Rotterdam-Rijnmond ook contact opnemen met de GGD Rotterdam-Rijnmond voor informatie over de luchtkwaliteit bij hun woning in relatie tot gezondheid. De GGD is bereikbaar op telefoonnummer: 010 – 433 98 94.

De app Mijn Luchtkwaliteit is gratis te downloaden in de Appstore of PlaystoreGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date