Nieuwe expositie in Het Zonnehuis

24-05-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Van 27 mei 2019 tot 8 juli 2019 exposeren Marijke Teeuw en Lia Opmeer in de Brasserie van het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5 te Vlaardingen. De opening vindt plaats op 1 juni 2019 om 11.00 uur in de Brasserie. Na afloop van de opening is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie/thee of sapje de werken te bezichtigen en een praatje te maken met de kunstenaars.

Lia Opmeer
Lia Opmeer timmert al geruime tijd aan de weg als het om schilderkunst gaat. Van in eerste instantie composities en stillevens met bijvoorbeeld bloemen als onderwerp boog zij later af richting meer dynamische sporttaferelen. Vanuit die sportportretten ontwikkelde Lia een voorkeur voor het schilderen van portretten van bekende filmsterren uit vroegere tijden en van het heden. Juist in die portretten kan Lia Opmeer haar ei kwijt als het gaat om het zo goed mogelijk vastleggen van de expressie van de geportretteerde ster of celebrity. Op deze expositie zijn er een aantal afbeeldingen van filmsterren te zien en toont zij haar oude liefde bloemen, vlinders en andere onderwerpen aan het publiek. 

Marijke Teeuw
Na haar studie Culturele Antropologie was Marijke toe aan een nieuwe uitdaging in haar leven. Het kleurrijke van haar studie, de vele reizen en de liefde voor Rotterdam heeft zij bijeengebracht als thema van haar schilderijen. Het creatieve element heeft zij ontwikkeld gedurende een aantal jaren waarin zij een studie volgde aan de vrije academie te Rotterdam. Sinds 2003 is Marijke tot de ontdekking gekomen dat haar aanvankelijke hobby een grotere plaats kreeg in haar leven. Na diverse exposities heeft zij het genoegen om andere mensen deelgenoot te maken van haar kleurrijke werk. Het werk van Marijke Teeuw is een weergave van de stad Rotterdam van vroeger en nu in stadsgezichten. Haar stijl en kleurgebruik creëert een nostalgische sfeer, waardoor de kijker zich in vroegere tijden waant. Niets is minder waar: ook dit is Rotterdam anno nu.

De expositie zal geopend worden op zaterdag 1 juni om 11.00 uur in Het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5. De expositie is te zien van 27 mei tot 8 juli. Iedereen is van harte welkom de expositie te bezoeken.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date