Zwemmen! Waar (niet)?

03-07-2015 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - De temperaturen zijn weer naar zomerse waarden gestegen. Bij hogere temperaturen hoort een frisse duik in het water erbij. Helaas kan dat niet overal. Op de website zwemwater.nl  kunt u de actuele situatie van de waterkwaliteit van officiële zwemwaterlocaties in natuurwater, zoals meren, plassen en speelvijvers opvragen. Op die website ziet u overigens dat er aan de oostzijde van de Krabbeplas veel risico is op Blauwalg.

Vlaardingen grenst aan de Nieuwe Maas, maar door de drukke scheepvaart, zuiging en stroming is het in deze rivier en aangrenzende havens verboden te zwemmen. Ook is het volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) niet toegestaan, om binnen 25 meter van bruggen, sluizen of gelijksoortige constructies te zwemmen. Daarnaast is het voor iedereen die in openbaar water zwemt verboden zich zo te gedragen dat het scheepvaartverkeer daarvan hinder of gevaar kan ondervinden.

In onze gemeente zijn onder andere het Buizengat, de Oude Haven en de Vlaardingse Vaart geen aangewezen zwemlocaties en dus onveilig. Er kan niet worden gegarandeerd dat de kwaliteit van het water geschikt is om te kunnen zwemmen en niet zichtbare obstakels kunnen de zwemmers ernstig in gevaar brengen.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date