Afscheid van Jan Robberegt

11-06-2014 Nieuws Redactie

fotografie: Esther Hulspas

VLAARDINGEN – Jan Robberegt, die onlangs afzwaaide als wethouder, heeft op 11 juni de Penning van de stad Vlaardingen uitgereikt gekregen door burgemeester Bas Eenhoorn. De uitreiking vond plaats in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen tijdens zijn afscheidsreceptie als wethouder.

Zo’n beetje heel cultureel en politiek Vlaardingen was afgekomen op dit afscheid om Jan Robberegt  nog eenmaal de hand te drukken en te bedanken.  Door medewerkers van de gemeente werd hij eerst toegezongen met een speciaal gecomponeerd lied. Daarna nam één van de Vlaardingse gebiedsmanagers met twee begeleiders bezit van het podium en gaf een muzikale show weg waarin oudere en recentere popsongs de revue passeerden. Jan Robberegt liet zich ondertussen de felicitaties en afscheidscadeaus welgevallen.

Jan Robberegt was van 2007 tot april 2014 wethouder bij de gemeente Vlaardingen en had onderwerpen als openbare werken, wijk- en gebiedsmanagement, burgerparticipatie, sport, verkeer, subsidiebeleid en cultuur in zijn portefeuille. Door zijn carrière loopt als rode draad zijn betrokkenheid bij bewoners en het betrekken van bewoners bij hun leefomgeving. Hij zette zich onder andere in om de stad en de gemeentelijke organisatie duurzamer te maken. Verschillende sport- en cultuuraccommodaties zijn gerealiseerd. Ook is Vlaardingen onder Jan Robberegt 'groenste stad van Europa' geworden en hij heeft zich altijd hard gemaakt voor het behoud van die groene stad, met de Broekpolder als parel.Gerelateerd