Berichten over sluiting dierenweide Hof onjuist

21-01-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – ,,De berichten in de media van 20 januari dat de plannen van de bewoners aan de Hofsingel  voor de dierenweide bij het Hof gesmoord zijn, zijn niet juist’’. Op de persbijeenkomst van gisteren had wethouder Ruud van Harten nadrukkelijk wat recht te zetten. Hij reageerde daarmee op een artikel in het Algemeen Dagblad waarin CDA-raadslid Marnix Alderliesten aan het woord kwam. Alderliesten verklaarde in dit artikel onder meer dat de bewoners aan de Hofsingel en de gemeente met elkaar in gesprek waren over de dierenweide. Zo zou er voor 1 januari jongstleden een plan voor de dierenweide voorgelegd moeten worden. Wethouder Van Harten zou echter de boel al afgeblazen hebben. ,,Pertinent niet waar’’, aldus Van Harten.

Wethouder nog steeds in overleg met bewoners over initiatief

,,Toen de artikel 36 vragen van het CDA over de dierenweide binnen kwamen stond er ook al een overleg gepland met de bewoners aan en rond de Hofsingel. Een eerste overleg vond overigens plaats op 9 juli vorig jaar, en daarna is er gesproken op onder meer 24 september en 11 december’’. Wethouder Van Harten voegt hieraan toe dat het een aantal malen een overleg betrof met verantwoordelijk en betrokken ambtenaren. ,,Toen ik het artikel in het AD gelezen had heb ik Marnix Alderliesten over zijn uitspraken gebeld. Hij heeft me verteld dat hij een en ander niet gezegd heeft zoals weergegeven is in de krant’’.

Ook voor kinderboerderij Holywood nog uitzicht

,,In het overleg met de groep bewoners van de Hofsingel is vorige week afgesproken dat zij met een plan komen. Ik schat in dat dit februari of maart zal worden. Ik heb begrepen dat zij hiermee al vergevorderd zijn, ook wat het financiële plaatje betreft. Ik heb gezegd me zeker sterk te maken in college en raad voor een goed plan. De dierenweide bij het Hof is daarmee dus zeker geen verleden tijd’’, aldus Van Harten. Over de Kinderboerderij in de Holy is Ruud van Harten ook nog positief. Gesprekken over deze bij een stichting of zorginstelling onder te brengen lijken in een vergevorderd stadium.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date