Gemeente regelt aanpak huisjesmelkers

11-06-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De komende jaren moeten er in Vlaardingen zo’n 5000 woningen gebouwd worden. We hebben namelijk te maken met een krappe woningmarkt en de behoefte aan nieuwe woningen is groot. Daarnaast wil de gemeente ook verhuurders aanpakken die woningen aan de woningmarkt onttrekken en deze onder meer bouwkundig splitsen in onzelfstandige woonruimten. Dikwijls gaat het dan om ongewenste onderverhuur aan arbeidsmigranten waarbij sprake is van overlast. Uiteindelijk worden daarmee woningen onttrokken aan de bestaande woningvoorraad.

Om dat tegen te gaan is er een zogeheten ‘Parapluverordening’ opgesteld door de gemeente waarin een aantal zaken geregeld worden. Onder meer juridisch heldere en uniforme begrippen met betrekking tot wonen, woning en huishouden. Daarnaast waar wonen is toegestaan, en alleen maar is toegestaan voor één huishouden of twee personen die niet tot een huishouden behoren. Daarmee wordt het mogelijk om op te treden tegen het verkameren (omzetten) van woningen of het huisvesten van meer dan twee personen die niet tot een huishouden behoren.

Het ontwerp paraplubestemmingsplan ligt met ingang van dinsdag 16 juni 2020 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage op www.ruimtelijkeplannen.nl  maar u kunt deze ook op het Stadskantoor bekijken.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date