Herinnerboom in park ‘t Nieuwelant

25-11-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In park ’t Nieuwelant staat sinds kort een Zwarte Tupeloboom (Nyssa sylvatica). Een mooie boom die vooral bekend staat om zijn knallende herfstkleur. Maar wat deze boom echt bijzonder maakt, is dat deze hier staat ter herinnering aan de overleden Vincent Blom. De herinnerboom is gekocht door zijn ooms en tantes en geschonken aan hun broer, de vader van Vincent. Een herinnerboom die niet alleen van waarde is voor hem, maar ook voor onze stad. Hun herinnering aan het verleden groeit en vergroent zo door in de toekomst. 

De Zwarte Tupeloboom is een boomsoort uit Amerika en kan goed tegen de droge en natte periodes zoals we die steeds vaker meemaken. De onopvallende bloemetjes zijn geliefd bij bijen en vlinders en de daaropvolgende bessen vormen een voedselbron voor vogels. Dat was ook een wens van de familie: een boom met ecologische waarde.

Deze herinnerboom past helemaal in de gedachte van de stichting Memory Trees in oprichting. Deze stichting is een initiatief van een groep bewoners. Zij hechten aan meer groen in onze stad en willen Vlaardingers gelegenheid geven om herinnerbomen te planten. Bijvoorbeeld bij het overlijden van een geliefde of juist bij de geboorte van een kind. De gemeente en de nieuw op te zetten stichting brengen samen de mogelijkheden in kaart om meer mensen de gelegenheid te geven om een herinnerboom te planten. 
 Gerelateerd