Informatieavond over verhuizing scouting

26-06-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Wie meer wil weten over de verhuizing van scouting Vlaardingen is woensdag 28 juni welkom op een informatieavond. De bijeenkomst wordt gehouden in het Lentiz Geuzencollege, locatie Holy aan de Willem de Zwijgerlaan 230. Er is om 20.00 uur een algemene presentatie, daarna kunnen mensen bij verschillende stands vragen stellen.

Het voorlopige ontwerp van het nieuwe terrein zal worden gepresenteerd. De scouts willen zo groen en duurzaam mogelijk aan de slag. Ook worden de gebouwen zo geplaatst dat ze zo veel mogelijk wegvallen in de omgeving. Het terrein moet zo groen mogelijk blijven, omdat de scouts dan zo leuk mogelijk kunnen spelen, struinen en ravotten. De architect is aanwezig voor een toelichting.

Ook zal de planning van het project met de aanwezigen worden doorgenomen. Doel is dat de scouts eind 2018 in hun nieuwe onderkomen trekken, omdat dan de schop in de grond gaat voor de aanleg van de Blankenburgtunnel. De scouting verwacht dat de verhuizing weinig tot geen overlast zal gaan geven voor de bewoners aan de overzijde van de Vaart.

Het scoutcentrum ligt nu langs de Rijksweg, maar kan daar niet blijven door de aanleg van de nieuwe tunnel. Daarom is door de gemeente een nieuwe locatie aangeboden, ter hoogte van de Wokkel langs de Vaart. Deze nieuwe plek wordt voor honderden Vlaardingse kinderen dé poort naar het echte buitenleven. De Broekpolder is hun wildernis en de Vaart hun wijde water: een onmisbaar speelveld voor al deze kinderen en de betrokken vrijwilligers.

Goed om te weten: niet alle Vlaardingse scoutinggroepen gaan verhuizen. In de Holy blijft de Allart van Heemstede op de oude vertrouwde locatie. Ook de Geuzen (waterscouts) blijven op in het centrum langs de haven gesitueerd.

Wil je nu al meer weten? Kijk dan op www.scoutcentrumverhuist.nl  of op de Facebookpagina @scoutcentrumverhuist

Reacties