Informatiebijeenkomst aanpak knooppunt Vijfsluizen

23-05-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Woont u nabij het knooppunt Vijfsluizen? Of maakt rijdt u hier regelmatig met de auto of fiets? Dan is het goed te weten dat op dit knooppunt binnenkort gewerkt gaat worden. Op de informatiebijeenkomst op dinsdag 24 mei van 18.30 tot 21.30 uur in de Erker, Jan van Avennesstraat 32 in Schiedam, kunt u terecht voor meer informatie. 

Het project


Knooppunt Vijfsluizen kampt al even met problemen met de doorstroming van gemotoriseerd verkeer en de hoeveelheid verkeer blijft op dit punt groeien. De gemeenten Schiedam en Vlaardingen pakken dit probleem nu samen op met een heel pakket aan maatregelen om de weg beter in te richten. Ze gaan de verkeerslichten anders afstellen, de busbaan op een betere plek leggen, zorgen dat doorgaande fietsers minder vaak hoeven over te steken door het fietspad te verplaatsen naar de zuidkant, kruispunten anders inrichten met bijvoorbeeld meer voorsorteerstroken. Het hoofddoel is de doorstroming van het verkeer verbeteren, maar ook de uitstraling van de route krijgt een oppepper.

 

Informatiebijeenkomst


Zo’n nieuwe inrichting is een heel project. Ze verwachten dat de aannemer ruim een jaar bezig zal zijn. De weg wordt zo min mogelijk afgesloten, maar de werkzaamheden zullen wel de nodige hinder opleveren op deze toch al drukke route. Ook daarom vinden de gemeentes het belangrijk om u nu alvast goed te informeren.

 

De volgende onderwerpen komen op de informatiebijeenkomst aan bod:

Hoe komt het eindresultaat er straks uit te zien?

Hoe gaat het met de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden?

Wat zijn alternatieven om zonder vertraging van A naar B te komen?

Geven de werkzaamheden overlast?

Wat is de planning van het project?

Hoe houden ze u van de voortgang van het project op de hoogte?

Gerelateerd