Inleveren van boeken, elektrische apparaten, speelgoed en textiel

16-12-2020 Nieuws Advertorial

Jeffrey van Steenes (NV Irado), Bas Boerman (Het Goed), Francisco Rivera (Byewaste) werken samen om meer BEST-spullen in te zamelen in Vlaardingen.

Duizend Vlaardingers doen al mee

VLAARDINGEN - Inwoners van de wijken Vlaardingen Ambacht en Holy Noord kunnen kosteloos boeken, (kleine) elektrische apparaten, speelgoed en textiel op laten halen. In Nederland wordt maar liefst driekwart van al het textiel nog bij het restafval weggegooid. Ook 25 procent van alle elektronische apparaten wordt niet naar de milieustraat of kringloop gebracht. Het doel van de pilot is om deze spullen te hergebruiken of te recyclen. ,,Je hoeft je spullen niet meer weg te brengen, maar je maakt een afspraak en zet het voor de deur. Ik heb direct mijn kasten opgeruimd'', aldus een enthousiaste deelnemer. Byewaste BV is de drijvende kracht achter dit initiatief dat in samenwerking met Irado, kringloopwinkel Het Goed, Mobility Lab en de gemeente Vlaardingen wordt uitgevoerd. 

Hoe werkt het?

Vlaardingers die interesse hebben om mee te doen, kunnen de Byewaste-app (voor iOs en Android) downloaden. Via de app kunnen ze makkelijk een afspraak maken om de spullen op te laten halen. Op de dag van de afspraak kunnen de spullen voor de voordeur worden neergezet in een doos of tas. Thuisblijven is niet nodig. Op deze manier wordt het nog makkelijker om bijvoorbeeld elektronische apparaten te recyclen. Je hoeft ze niet naar de Milieustraat te brengen of naar de Kringloop. Het enige dat mensen hoeven te doen is een afspraak maken en de spullen voor de deur neerzetten.  

Meer informatie is te vinden via de website van Byewaste.