KrijgdeKleertjes start ruilpunt in Vlaardingen

18-09-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Wat doe je met de shirtjes waar je kind niet meer in past? Die ruil je! Al ruim 4.000 ouders uit heel Nederland ruilen kinderspullen bij ruilpunten in hun buurt of via de website KrijgdeKleertjes.nl. Nu start ook in Vlaardingen een ruilpunt. Wie kinderkleding overheeft kan deze hier langsbrengen en meteen iets leuks in ruil uitkiezen. Dat is goed voor het klimaat en gezellig. 

In heel Nederland zijn KrijgdeKleertjes ruilpunten waar ouders bij vrijwilligers thuis hun kinderkleding kunnen ruilen. Margriet Jordaan is de trekker van KrijgdeKleertjes Vlaardingen. Zij beheert een voorraad schone en hele kleertjes. Wie kinderkleertjes over heeft kan deze (gewassen!) tijdens een ruildag langs brengen bij Margriet (adres via de mail KrijgdeKleertjesVlaardingenHoly@hotmail.com). De gever mag in ruil kiezen uit kleertjes in alle maten. Alleen doneren van kleding mag ook. 

Margriet heeft erg veel zin om te starten: ,,Al zo lang ik me kan herinneren ben ik dol op tweedehands spulletjes en kleding. Dingen kopen en soms ook krijgen om het vervolgens weer door te geven of te verkopen wanneer je erop uitgekeken bent of als het niet meer past. Toen ik een advertentie zag dat er ruilpunt-medewerkers gezocht werden voor KrijgdeKleertjes was ik meteen verkocht. Ik wist het meteen: Dit is wat ik wil doen!’’ 

Bij Margriet thuis is er één keer per maand een ruildag. Soms op een zaterdag, meestal op de laatste dinsdag van de maand. De komende maanden kunnen ruilers terecht op zaterdag 24 september (van 14.00 - 17.00), dinsdag 25 oktober en dinsdag 29 november (van 10.00 -12.00 en 19.00 - 20.30 uur). Zie voor actuele openingstijden en aanmelden de website www.krijgdekleertjes.nl/VlaardingenHoly

De ruilpunten zijn een initiatief van ruilsite KrijgdeKleertjes.nl. Dit is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte achter de site. Om nog meer spullen een tweede leven te geven zijn er de KrijgdeKleertjes ruilpunten.