Presentatie plannen Krabbeplas en park op 6 februari

24-01-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Dinsdagavond 6 februari presenteert de gemeente het conceptontwerp voor de nieuwe inrichting van de Krabbeplas en het groengebied daaromheen. Vorig jaar dachten inwoners, ondernemers en organisaties mee over mogelijkheden om het gebied nog beter in te richten. De ontwerper heeft de uitkomsten van deze gesprekken verwerkt in het ontwerp.

Het gebied rondom de Krabbeplas is een plek in de stad die door veel bewoners met plezier wordt gebruikt. De gemeente organiseerde voor de nieuwe inrichting werkateliers met inwoners, ondernemers en organisaties vanuit de overtuiging dat je een goede openbare ruimte samen maakt. In het ontwerp heeft centraal gestaan dat de ruimte weer voor langere tijd goed gebruikt kan worden, een eigen identiteit krijgt en gastvrij en bruikbaar is, veilig en met voldoende ruimte voor gebruikers om gezond in beweging te komen.


Nieuwsgierig naar ontwerp?

De informatieavond van 6 februari is in eerste instantie bedoeld voor mensen die vorig jaar in de werkateliers meegedacht hebben over het ontwerp. Bent u hierbij niet aanwezig geweest, maar bent u ook nieuwsgierig naar het ontwerp? Meldt u dan uiterlijk 5 februari aan via www.vlaardingen.nl/contactformulier of via (010) 248 4000 voor de bijeenkomst in het Krabbeplas Paviljoen. De bijeenkomst is van 19.30 uur tot 21.30 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Na de informatieavond, buigt het college van burgemeester en wethouders zich over het ontwerp. Als het college het ontwerp vaststelt, kunnen de voorbereidingen voor de uitvoering beginnen. De daadwerkelijke werkzaamheden in het gebied zouden dan eind 2018 kunnen starten.


Nieuw Waterland

De nieuwe inrichting van de Krabbeplas en het park er omheen, is een project dat valt binnen Nieuw Waterland. Nieuw Waterland, het gebied rondom de nieuwe Blankenburgverbinding naast Vlaardingen en Rozenburg, krijgt een metamorfose. Het Oeverbos, de Krabbeplas en de groene gordel naast Rozenburg worden in de periode tot 2024 door verschillende organisaties opnieuw ingericht. Zo valt er straks nog meer te genieten van bijvoorbeeld fietsen, wandelen, schoner zwemwater, vissen, evenementen en horeca. Een overzicht van de projecten van Nieuw Waterland vindt u op www.nieuw-waterland.nl .Gerelateerd