The MindOffice: de techniek en het ontwerp achter Vlaardingen24

05-01-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Wie gelooft dat vrijdag de 13e een ongeluksdag is moet dat maar heel snel vergeten. Op vrijdag 13 juli 2012 werd namelijk officieel de nieuwe locatie van The MindOffice in Vlaardingen geopend en sindsdien is het bedrijf alleen maar gegroeid. The MindOffice bestaat uit jonge en gedreven ondernemers, met ieder hun eigen expertise op gebied van concept, design en development. Met deze expertises realiseren zij concrete producten zoals logo’s en huisstijlen, drukwerk, responsive websites, webapplicaties of een app. Kortom, een full-service internet- en reclamebureau in de breedste zin van het woord. Zij tekenden onder meer voor het ontwerp en de techniek van de Lokaal24 websites, waaronder Vlaardingen24.

,,Met vier personen vormen we het team bij The MindOffice’’, vertelt Michel van Velzen, die op de website van The MindOffice met ‘kunstenaar en regelneef’ aangeduid wordt. ,,Nu nog werken we samen als vier zzp-ers, wat tot nu toe een heel flexibel businessmodel was. Officieel is The MindOffice daarbij nog een eenmansbedrijf maar we zeggen weleens dat we gezamenlijk ‘ademen’ als één bedrijf. De sterke groei die we nu doormaken, met steeds meer en ook ‘grotere’ klanten vraagt echter om een andere organisatievorm. Ook omdat we zelf software ontwikkelen, en dan is een VOF of een BV een mogelijk betere organisatievorm’’.

Michel van Velzen werkt samen met Dimar van Overdijk, Michel Dierks en Ko de Bruin. ,,Ieder heeft een eigen aandachtsgebied vanuit het eigen specialisme’’, vervolgt Michel. ,,Dimar is veel met concepten bezig en daarbij ook heel goed in presenteren en enthousiasmeren. Hij kan een ontwerp prima vertalen in een verhaal. Ik hou me meer met vormgeving bezig, net als Ko die er als vormgever echt ‘aan komt stormen’. Concept en vormgeving gaan in ons werkveld echter hand-in-hand, dus sluiten Dimar, Ko en ik goed op elkaar aan. Michel Dierks tenslotte is een uitstekende ontwikkelaar en programmeur, onontbeerlijk voor het team’’.

Het werk van The MindOffice heeft inmiddels een eigen ‘handtekening’, maar is ook nooit hetzelfde. ,,Een aantal basiskenmerken staat voorop’’, vertelt Michel. ,,Frisheid en evenwicht, maar ook goed het uitgelijnd zijn van een ontwerp en ook strak/netjes, daar hamer ik op. Als vakgenoten naar ons werk kijken dan moet de reactie wat mij betreft altijd zijn: dat ziet er goed uit ! Dat betekent echter nooit dat je bij ons ‘meer van hetzelfde krijgt’. We ontwikkelen voortdurend nieuwe dingen, kunnen huisstijlen anders vormgeven maar ontwikkelen bijvoorbeeld ook nieuwe huisstijlen. Tegen stagiaires bij The MindOffice zeggen we om bij een ontwerp vanuit jezelf te werken, dan maak je ook écht iets zélf en geen kopie van wat een ander al eens gemaakt heeft!’’

Inmiddels is The Mindoffice bezig met nieuwe ontwikkelingen voor de websites van Lokaal24. Zo wordt er druk gewerkt om in het eerste kwartaal van 2016 een Vlaardingen24-nieuwsapp te lanceren en er staat nog meer op stapel. Benieuwd wat? Blijf Vlaardingen24 volgen !Gerelateerd