Theodora Schippersclub timmert aan de weg

01-09-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Hij lag er al even, het voormalige vrachtschip Theodora, aan de Broekkade 3 ter hoogte van sportcentrum Polderpoort. Gisteren werd het schip, en de kade waarlangs het ligt, bezocht door enkele tientallen genodigden die getuigen waren van de nieuwe plannen en mogelijkheden die er werden gepresenteerd.

Eén van de sprekers en initiatiefnemers was Olaf Hanno, eigenaar van Sportcentrum Vlaardingen en Sportcentrum De Polderpoort, die de nieuw opgerichte Theodora Schippersclub presenteerde; een club waar je voor een bedrag van €275 lid van kunt worden (fiscaal aftrekbaar), met tal van bijbehorende voordelen als jaarlijkse bijeenkomsten  (inclusief hapje en drankje), de Schippersclub-dag op de Theodora en nog meer. Bij het lidmaatschap, er is plaats voor 50 leden, hoorde een heuse schipperspet en een stuk van één van de oude masten, waarbij wethouder Bart Bikkers het eerste exemplaar in ontvangst nam. Daarmee werd de gemeente Vlaardingen het eerste lid van een club die volop aan de slag met het ontwikkelen van plannen en activiteiten binnen Vlaardingen.

Op en rond de Theodora kun je binnenkort nog meer doen dan alleen aan boord gaan en het schip bezichtigen. Zo is er (vanaf 1 oktober) een Escape Room, van waaruit je aan de hand van verschillende opdrachten moet proberen te ontsnappen en je kunt er ook de naastgelegen elektrische sloepjes huren. Milieuvriendelijk, makkelijk te hanteren en een uitgelezen mogelijkheid biedend om de nabijgelegen vlieten eens van een andere kant te bekijken.

Hanno presenteerde ook de inmiddels derde editie van het Fit Vlaardingen Magazine, een lifestylemagazine van Vlaardingse bodem, met daarin diverse artikelen en tips over gezond leven en sporten.  

Voor meer informatie ga je naar één van de volgende websites: www.waterpoortvlaardingen.nl  , www.fitvlaardingen.nl  of www.paintball010.nlGerelateerd