Vacature binnenstadsmanager: 41 sollicitanten

11-03-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De werving van de nieuwe binnenstadsmanager voor Vlaardingen is in volle gang. Via onder andere LinkedIn, Twitter, Facebook en in lokale en regionale media is de vacature onder de aandacht gebracht. Solliciteren was mogelijk tot 6 maart. Er zijn 41 sollicitaties binnen gekomen; een mix van mannen en vrouwen, zelfstandig professionals en bureaus, Vlaardingers en niet-Vlaardingers.

Komende weken vinden de sollicitatiegesprekken plaats. In de selectiecommissie zitten vertegenwoordigers van de partijen die de binnenstadsmanager gaan betalen: Stichting Stadshart Vlaardingen, gemeente Vlaardingen, BKS Parking en Albeda College. Zij verwachten in april de nieuwe binnenstadsmanager te kunnen introduceren.

Hoewel er genoeg uitdagingen liggen te wachten in de Vlaardingse binnenstad, zal ook de binnenstadsmanager niet alle problemen op kunnen lossen. Daarentegen heeft het concept van een binnenstadsmanager zich in diverse andere steden wel bewezen om partijen te verbinden. De nieuw aan te stellen binnenstadsmanager voor Vlaardingen zal onder andere de drie verbeterteams begeleiden en aansturen en is het gezicht en centrale aanspreekpunt voor de binnenstad. De binnenstadsmanager wordt aangesteld door de stichting Binnenstad Vlaardingen i.o. Dit is een samenwerkingsverband van de genoemde partijen.Gerelateerd