Vandaag herdenking slachtoffers terreuraanslag

15-11-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN -  In Vlaardingen hebben we al eerder dit jaar op 8 januari stil gestaan bij de afschuwelijke terroristische aanslag op het kantoor van Charlie Hebdo, het Frans satirische weekblad.

Naar aanleiding van de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs van afgelopen week zal een bijeenkomst worden gehouden in de Publiekshal van het Stadskantoor op maandag 16 november. Om tien voor twaalf ’s ochtends zullen de slachtoffers van de aanslagen in Parijs herdacht worden. Daarnaast is er ruimte om stil te staan bij de slachtoffers van de talrijke andere wrede aanslagen, met name die van de laatste dagen.  Zo waren er bloedige aanslagen afgelopen donderdag in Beiroet, waarbij meer dan veertig doden en ruim tweehonderd gewonden vielen en een dag later in Bagdad waar er meer dan twintig doden en ruim veertig gewonden bij een soortgelijke daad vielen. Allen zijn geclaimd door IS.

Bij het begin van de bijeenkomst om tien voor twaalf zal eerst burgemeester Bert Blase het woord voeren. Om twaalf uur wordt dan een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers, waarna een gezamenlijke wandeling volgt naar het Geuzenmonument aan de Markt. U kunt bij het monument een bloem of veelkleurige bloemen achterlaten als laatste eerbetoon aan de herdachte slachtoffers.Gerelateerd