Yets Foundation wint RET Aardig Onderweg Award

16-04-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/ROTTERDAM – De YETS Foundation heeft gisteren de vakjuryprijs van de RET Aardig Onderweg Award 2017 in de categorie Samenleving gewonnen. De Aardig Onderweg Award is voor mensen die iets bijzonders doen, ontwikkelen of betekenen in de regio Rotterdam en hiermee al aardig onderweg zijn, maar nog wel een (extra) steuntje in de rug kunnen gebruiken. De Aardig Onderweg Award bestaat uit een vakjuryprijs van €12.500,- per categorie en één publieksprijs. De categorieën zijn: Ondernemen, Kunst, Cultuur & Sport en Samenleven.

De YETS Foundation heeft als doel jongeren zelfredzaam te maken zodat ze op de lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vinden. YETS implementeert hiervoor het Amerikaanse schoolmodel in Nederland: sportteams op scholen in aandachtswijken die begeleid worden door een coach die fungeert als rolmodel. De deelnemende jongeren trainen op school (momenteel basketbal), eten samen en maken gezamenlijk huiswerk. Met het winnen van de Aardig Onderweg Award krijgt de organisatie de middelen om nieuwe coaches te werven, te trainen en op te leiden. Daardoor kunnen meer jongeren deelnemen en krijgen ze zo de kans talenten te ontwikkelen. Onlangs speelden de jongeren die de YETS Foundation begeleid een wedstrijdje basketbal tegen Vlaardingse raadsleden.

De winnaars per categorie strijden tegen elkaar voor de publieksprijs. Ook dit jaar bestaat de publieksprijs niet uit een geldbedrag, maar uit een verrassing, een droom die uitkomt. Dit is dus nog even spannend! Met de Award en het geldbedrag worden de winnaars gestimuleerd om hun doel te bereiken.

Stemmen kun je vanaf 13 mei hier .  Daar vind je ook meer informatie over de andere prijswinnaars.Gerelateerd