Cursus archeologie in de Bibliotheek

25-09-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - In de afgelopen decennia is er in Zuid-Holland veel geschiedenis uit de bodem gekomen. Archeologische opgravingen binnen en buiten de gemeentegrenzen hebben laten zien dat er hier al duizenden jaren mensen wonen. Een groot deel van de spullen die zij in de grond hebben achtergelaten bevindt zich nu in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten in Alphen aan den Rijn.


Archeologisch en Bouwhistorisch Depot in Vlaardingen

Ook Vlaardingen heeft een eigen Archeologisch en Bouwhistorisch Depot met wel duizenden vondsten. Maar wat is mooier dan deze vondsten zelf eens ter hand te mogen nemen? In de bibliotheek krijgt u die kans!


Stap terug in de tijd

Onder begeleiding van een archeoloog kunt u zelf ervaren hoe het is om terug te gaan in de tijd. De dozen met vondsten gaan open en samen zullen we aardewerkscherven, botresten, glas en metaal bekijken. In 5 bijeenkomsten stappen we door het verleden van
Zuid-Holland en leert u hoe archeologen vondsten beschrijven, herkennen en opslaan en hoe dat leidt tot een reconstructie van het verleden.


Waar en wanneer:

• Maandag 2, 9, 23, 30 oktober en 6 november
• Tijd: 19.30 uur - 21.30 uur
• Locatie: Bibliotheek Vlaardingen, Waalstraat 100

Kosten: € 10,00 voor bibliotheekleden en vrijwilligers; € 15,00 voor niet leden. Inclusief koffie en thee.


Aanmelden:

•via e-mail: info@bibliotheek.vlaardingen.nl  
•bij de klantenservice in de bibliotheek
•telefonisch: 010-4343222

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Het Archeologisch en Bouwhistorisch depot Vlaardingen, Probiblio, Provincie Zuid-Holland en Echo Tekst & presentatie.

Gerelateerd