Daltonschool dolenthousiast bij optreden Gabby Young

22-09-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Vandaag gaf de Londense zangeres Gabby Young een kort optreden op Daltonschool De Klinker aan de Binnensingel. Het optreden startte om 13.15 uur en duurde ongeveer een half uur.

In 2014 trad op de school de band Revere op. Docent Eric Walbeek van de Klinker: ,,De zanger van die band speelt ook in de band van zijn vrouw Gabby Young en die is momenteel op tournee in Europa. Ze hadden een gaatje vrij in hun schema en vonden het leuk om op onze school te komen optreden. Overdag voor de kinderen en hun ouders, en 's avonds is er dan een besloten optreden voor gasten’’.

Vooraf konden de kinderen in gesprek gaan met Gabby en de leden van haar band. Daarbij werden ook wat Engelse liedjes beluisterd en interviewde de bovenbouw de band in het Engels. Het optreden zelf was echter wel het hoogtepunt, voor zowel de leerlingen als voor Gabby zelf en dat straalde ze ook uit: ,,Jullie zijn echt het beste publiek wat we ooit gehad hebben’’. De kinderen waren zelf zo enthousiast dat ze al snel op de stoelen gingen staan en sommigen nummers werden ook meegezongen of begeleid met geklap. Kortom, de kinderen hadden de middag van hun leven en de prima band met haar uitstekende zangeres, die in de verte wat aan Kate Bush deed denken maar dan met een wat voller geluid, deden de rest en maakten het ‘af’.

Bekijk de foto's
Gerelateerd