Categorieën

Service

Ericaschool behoudt steun voor oud-leerlingen

Ericaschool behoudt steun voor oud-leerlingen
Politiek

Ericaschool behoudt steun voor oud-leerlingen

  • Redactie
  • 06-11-2014
  • Politiek
Ericaschool behoudt steun voor oud-leerlingen

VLAARDINGEN – ,,Ik zal dit amendement uitvoeren, u hoeft hiervoor in de nabije toekomst geen motie of wat dan ook meer in te dienen.'' Wethouder Cees Oosterom reageerde hiermee op een amendement van de AOV, Stadsbelangen en VV2000/Leefbaar Vlaardingen. Het betrof hier een voorstel om de zorg voor oud-leerlingen van de Ericaschool toch te blijven financieren. Uit welk potje dat dan ook moest komen.

Afgelopen jaar lagen subsidies voor de Ericaschool al eerder onder vuur; het betrof toen de kosten voor het vervoer van de huidige leerlingen. Onder aanvoering van het Algemeen Ouderen Verbond is dat plan toen geschrapt. Voor de oud-leerlingen luidde echter dit najaar de noodklok en op 28 oktober sprak directeur Cor Timmers van de Ericaschool zijn ernstige zorgen uit over de gevolgen op lange termijn van de subsidiestop. De kwetsbare groep oud-leerlingen van de school zouden meer op zichzelf aangewezen worden, waarbij het risico bestaat dat zij juist een groter beroep doen op zorg en uitkeringen. Kortom, nu een relatief laag bedrag van € 35.000 schrappen betekent zo goed als zeker een veelvoud hiervan moeten uitgeven over een aantal jaren. Goedkoop is duurkoop dus.

In de motie van de drie oppositiepartijen kwam deze zorg eveneens tot uiting. ,,De participatie van deze groep oud-leerlingen komt zo verder onder druk’’, aldus de AOV, Stadsbelangen en de Leefbaren. Een oplossing voor dit probleem lag volgens hen ook voor de hand: viel juist dit niet onder de Participatiewet die per januari 2015 ingevoerd gaat worden ? En moet in het kader daarvan uit de daarvoor gereserveerde budgetten deze groep daarom niet blijvend ondersteund worden?

Wethouder Cees Oosterom kon zich volledig vinden in het standpunt van de partijen waarop hij de toezegging deed het voorstel uit te voeren. De begroting hoefde daarop niet apart aangepast te worden.