Categorieën

Service

College, die panden zien er toch niet uit?!

College, die panden zien er toch niet uit?!
Politiek

College, die panden zien er toch niet uit?!

  • Redactie
  • 29-07-2016
  • Politiek
College, die panden zien er toch niet uit?!
VLAARDINGEN - Juist in vakantietijd is het nuttig om Vlaardingen ook eens van een andere kant te bekijken. Hoe kijkt de toerist naar Vlaardingen als hij/zij van de verschillende toegangswegen Vlaardingen wil bezoeken? Een aantal panden in vooral het industriegebied en het centrum ziet er gewoon niet uit. In het kader van schoon, heel en veilig stelde GroenLinks vragen aan het college.

,,Al fietsend door Vlaardingen zijn wij de afgelopen weken een aantal panden in Vlaardingen tegengekomen die volgens ons allerminst aan het predicaat heel en veilig voldoen’’, aldus de fractie van GroenLinks. ,,Na de recente sloop van het gedeeltelijk ingestorte “Leski” pand hebben wij panden aan de Vulcaanweg, Prins Hendrikstraat, Vetteoordskade, Westhavenkade en Doggerstraat gelokaliseerd. Het pand Vetteoordskade is zelfs met hekken afgezet met een bord instortingsgevaar erbij. Naast het gevaar vinden wij deze en mogelijk ook andere panden geen visitekaartje voor onze mooie stad Vlaardingen’’.

Fractievoorzitter Kees Borsboom en raadslid Lianne van Kalken schotelen het college vervolgens een aantal vragen voor over de verschillende panden. Niet alleen vragen zij of het college bekend is met de staat van onderhoud ervan maar ook of het college eigenaren kan dwingen om ze te slopen of onderhoud te plegen: ,,Waarom worden de juridische mogelijkheden niet gebruikt om het aanzien van deze panden en van Vlaardingen te verbeteren?’’

Borsboom en Van Kalken vragen vervolgens hoe het ervoor staat met andere panden:  ,,Zijn er in Vlaardingen naast genoemde panden nog andere die ook minstens het predicaat onbewoond/ongeschikt voor gebruik dienen te krijgen en gaat u deze eigenaren ook aanschrijven?’’  Tenslotte benadrukken beide raadsleden nogmaals dat de huidige situatie rondom de verpauperde panden al zo’n 10 jaar bestaat. Of het college nu in ‘beweging’ komt is nog afwachten.