Categorieën

Service

ONS: 'Geef Vlaardingse woningzoekenden voorrang'

ONS: 'Geef Vlaardingse woningzoekenden voorrang'
Politiek

ONS: 'Geef Vlaardingse woningzoekenden voorrang'

  • Redactie
  • 08-02-2016
  • Politiek
ONS: 'Geef Vlaardingse woningzoekenden voorrang'

VLAARDINGEN - ONS.Vlaardingen wil dat Vlaardingse woningzoekenden op de woningmarkt weer voorrang krijgen op vluchtelingen. De Rijksoverheid verplichtte gemeenten tot nu toe om zogenaamde ‘statushouders’ voorrang te geven bij het toewijzen van huurwoningen. Die verplichting komt nu te vervallen. Statushouders kunnen namelijk ook worden gehuisvest in lege kantoorpanden. Deze wijziging gaat zo goed als zeker al kort voor de zomervakantie in.

,,Dat betekent concreet dat het college vanaf dan zelf kan bepalen welke positie het de statushouders, en dus ook Vlaardingers die al lang ingeschreven staan, op de woningmarkt geeft’’, schrijft ONS. Vlaardingen. De partij wil van het burgemeester en wethouders weten of zij het beleid ook daadwerkelijk gaan veranderen, nu zij niet langer verplicht zijn statushouders voorrang op de woningmarkt te verlenen. 

ONS wil graag weten hoe het college de nieuwe aanpak gaat communiceren met de woningzoekenden. ,,En als u niet van plan bent iets te veranderen, hoe gaat u dát dan uitleggen aan de Vlaardingse bevolking?’’ 

ONS-raadsleden Frans Hoogendijk en Ron Boers willen van burgemeester en wethouders ook weten welke kantoorpanden of andere leegstaande gebouwen zij nu al op het oog hebben voor mogelijke huisvesting van statushouders en daarnaast of zij een maximum hanteren voor het aantal nog te plaatsen statushouders.