ONS.Vlaardingen streeft naar raadsakkoord

23-03-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - ONS.Vlaardingen is afgelopen woensdag de grootste partij van Vlaardingen geworden. Democratisering is een belangrijk punt in het programma van de partij, en ook in dat van veel andere partijen.  Daarom wil ONS nu samen met de andere partijen politieke vernieuwing zo snel mogelijk handen en voeten geven.

Frans Hoogendijk van ONS streeft als verkenner niet naar een coalitieakkoord, zoals tientallen jaren lang de gewoonte was. Het doel is nu om met zoveel mogelijk partijen te komen tot een raadsprogramma, waarin ook punten komen van partijen die niet deelnemen aan het college. Zo ontstaat een zo breed mogelijke coalitie, die duidelijk maakt dat er op een andere manier politiek bedreven gaat worden.

De burger centraal


Hoogendijk: ,,Wij willen de burger volledig centraal gaan stellen. Ieder besluitvormingsproces zal wat ons betreft vanaf nu beginnen bij de inwoners. Echt luisteren naar wat er speelt in de wijken en in de stad.'' 

Komende zaterdag komt de nieuwe gemeenteraad voor een eerste kennismaking bij elkaar. ONS.Vlaardingen zal dan de overige partijen informeren over hoe de partij de totstandkoming van een raadsprogramma ziet. Komende maandag is er om 20.00 uur op het stadhuis een openbare bijeenkomst, waarin de lijsttrekkers met elkaar praten over de betekenis van de verkiezingsuitslag en het verkennings- en formatieproces. Hoogendijk wil daarbij een externe adviseur inzetten. Deze zal maandag worden voorgesteld.

Gerelateerd